Wat is Search Engine Optimization?

Als je een eigen website hebt en graag meer bezoekers wilt trekken, heb je vast al eens van SEO gehoord. Dit staat voor Search Engine Optimization, wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent. Het is heel belangrijk dat je daar de focus op hebt liggen als je online klanten wilt trekken, want zonder diverse SEO-technieken toe te passen kom je niet ver. Maar wat is Search Engine Optimization precies, en hoe pas je deze technieken toe? Dat lees je hier!

 

Wat is SEO?

Search Engine Optimization omvat alle technieken die ervoor zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google komt te staan. En hoe hoger deze staat, hoe meer mensen hem voorbij zien komen, en doorklikken naar je website/webshop. Zonder zoekmachines zou niemand jouw product of dienst kunnen vinden. De meeste ondernemers denken echter dat hun nieuwe website meteen in Google getoond wordt als ze op hun pagina’s duidelijk aangeven waar het over gaat. En zo makkelijk is het helaas niet. Sterker nog, met de vele miljoenen websites die reeds bestaan, en de vele websites die daar dagelijks bijkomen is het behoorlijk moeilijk om op de eerste pagina van Google te staan. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf al kunt doen, en kun je tevens een expert van Doublesmart | Online Marketing Bureau inschakelen die je daarbij kan helpen.

 

SEO technieken toepassen

Het eerste wat je moet doen als je meer bezoekers wilt trekken is een zoekwoordenonderzoek. Je moet immers weten welke zoektermen een hoog zoekvolume hebben, en het liefst zo min mogelijk concurrentie. Aan de hand van deze termen ga je vervolgens je websiteteksten schrijven. Gebruik duidelijke, beschrijvende titels en tussenkopjes, en vergeet vooral de meta titel en -omschrijving niet in te vullen! Dit is namelijk de informatie die men in Google ziet als jouw website in de zoekresultaten staat, en aan de hand daarvan besluit een gebruiker al dan niet op de link te klikken. Vind je dit lastig? Schakel dan een SEO expert in die je daarbij kan helpen.

 

Doe aan linkbuilding

Zijn alle teksten op je website geoptimaliseerd? Dan is het zaak dat je zoveel mogelijk aan linkbuilding gaat doen. Google laat namelijk eerder websites of webshops zien waar door anderen veel naar gelinkt wordt. Dit is immers een teken dat de content interessant of relevant is, en dus is de kans groter dat een Google gebruiker daar de juiste informatie vindt. Probeer dus zoveel mogelijk links te verzamelen vanaf andere websites, bijvoorbeeld blogs of nieuwswebsites, of die van klanten en/of partners waar je mee samenwerkt. Vind je dit lastig? Heel begrijpelijk, want het is een klus die veel tijd kost. Ook dan kunnen ze je bij online marketing bureau Doublesmart helpen. Klik op de link bovenin dit artikel voor meer informatie!