Hoe doe je aan linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie, ook wel bekend als SEO. Het kan een grote impact hebben op de rankschikking van de website in de zoekresultaten van een zoekmachine. Linkbuilding is een proces waarbij je links van andere websites verkrijgt die naar jouw eigen website verwijzen. Dit verhoogt de autoriteit en de geloofwaardigheid van de site. Uiteindelijk zal dit dan weer leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten. Er zijn verschillende strategieën en benaderingen om effectief aan linkbuilding te doen. Meer weten over linkbuilding en waarom linkbuilding uitbesteden een goed plan is? Lees dan verder!

 

Wat is interne linkbuilding?

Er zijn twee soorten linkbuilding, namelijk interne- en externe linkbuilding. Interne linkbuilding is het proces van het plaatsen van links binnen je eigen website, van de ene pagina naar de andere. Deze interne links helpen gebruikers om gemakkelijk door de website te navigeren en het helpt de zoekmachines om de structuur en relevantie van de site te begrijpen. Als je interne linkbuilding toepast op je eigen website, kun je de waarde en autoriteit van bepaalde pagina’s versterken, door ze te koppelen aan andere relevante pagina’s binnen je eigen domein.

 

Wat is externe linkbuilding?

Externe linkbuilding is een iets ander proces dan interne linkbuilding. Dit omvat het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Dit is een iets uitdagender proces, want het vereist dat je waardevolle, relevante en vooral hoogwaardige inhoud produceert die andere websites willen linken. Externe links dienen als soort aanbeveling van andere websites voor die van jou. Zoekmachines zien dit als teken van vertrouwen en autoriteit en dit zorgt voor een verbeterde positie in de zoekresultaten van zoekmachines.

 

Linkbuilding uitbesteden

Het proces van linkbuilding, vooral externe linkbuilding, kan tijdrovend en complex zijn. Het vereist dat de inhoud waardevol is, maar ook het actief netwerken en contacten met andere websites om links te verkrijgen is een vereiste. Hierdoor kiezen veel bedrijven ervoor om hun activiteiten voor wat betreft linkbuilding uit te besteden aan professionals of bureaus. Hier werken specialisten die vaak al de nodige ervaring, middelen en vooral netwerken hebben om effectieve linkbuilding uit te voeren. Linkbuilding uitbesteden zorgt ervoor dat bedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteiten, terwijl ze profiteren van de voordelen van een verhoogde positie in de zoekmachines.

 

Linkbuilding als onderdeel van SEO

Linkbuilding uitbesteden is voor veel ondernemers ideaal. Je hebt er zelf geen werk van, maar profiteert wel van de voordelen. Echter is linkbuilding een onderdeel van SEO en SEO is niet enkel linkbuilding. Belangrijke onderdelen van zoekmachine optimalisatie zijn:

 

  • SEO-teksten laten schrijven
  • Linkbuilding
  • Website optimalisatie

 

Als je naast linkbuilding ook nog SEO-teksten voor de website laat schrijven en met regelmaat de website laat optimaliseren, zal de positie in de zoekresultaten nog hoger worden. SEO-teksten zijn teksten geschreven op een bepaalde manier en met bepaalde zoekwoorden erin waar veel op wordt gezocht. Zo dragen deze teksten bij aan een hoge positie in de zoekresultaten. Het optimaliseren van de website is belangrijk om de website zo goed mogelijk te laten werken. Een website die technisch in orde is ziet een zoekmachine ook graag en hierdoor scoort de website weer beter. Linkbuilding uitbesteden is een goed plan, maar doe het vooral als onderdeel van SEO. Zo ga je voor het allerbeste resultaat, uitgevoerd door specialisten bij een online marketingbureau.