Wat zijn Toxic links volgens Semrush

Wat zijn Toxic links volgens Semrush?  Giftige backlinks of Toxic links zijn volgens Semrush onnatuurlijke links die de zoekresultaten van een website schaden. De Penguin-update van Google richt zich op het bestraffen van websites met een slecht backlinkprofiel, bla, bla, bla klopt niet!

Verder op deze pagina staat de uitleg van John Muller over de Toxic links die Semrush weergeeft. John Mueller is Senior Webmaster Trends Analyst bij Google. Hij werkt sinds september 2007 bij Google. Voordat hij bij Google kwam, had hij meer dan 12 jaar een softwarebedrijf in Zwitserland. Destijds maakte hij een sitemapgenerator (kort nadat sitemaps waren geïntroduceerd).

Wat zijn Toxic links volgens Semrush en hoe worden giftige backlinks gemaakt?

Wat zijn Toxic links volgens Semrush?  Als uw website een enorm toxisch backlinkprofiel heeft, bestaat de kans dat het SEO-bedrijf dat u had ingehuurd of waarmee u nog steeds werkt, hiervoor verantwoordelijk is. Er zijn bedrijven die spam-achtige links verzamelen om hun klanten een plotselinge boost in rang te geven, wat op de lange termijn schadelijk kan zijn. U kunt verschillende SEO-bedrijven tegenkomen die niet op de hoogte zijn van de nieuwste branchepraktijken en zich niet houden aan de richtlijnen van de webmaster. Associatie met deze bedrijven voor SEO kan ernstige schade toebrengen aan de gezondheid van uw website.

Google heeft veel algoritmische updates geïntroduceerd om webpagina’s te filteren die spam-backlinks (of giftige links) bouwen om de SERP-ranglijst voor trefwoordposities te verhogen.

Het trieste is dat giftige backlinks voor elke website kunnen voorkomen, zelfs op de jouwe zonder het te weten. Sommige concurrenten gebruiken duistere methoden zoals geautomatiseerde websites en PBN’s (Private Blog Networks) om backlinks naar andere sites op te bouwen, zodat hun autoriteitssites hen overtreffen.

Laat jullie niet vangen, want het klopt helemaal niet wat Semrush beweerd.

Wij hebben het onderzocht bij enkele klanten. We doen al jaren aan linkbuilding en sinds Semrush de Toxic tool in leven geeft geroepen krijgen we ook regelmatig mails, u website geeft zoveel toxic links …

Maar Wat zijn Toxic links die Semrush toont, het zijn in principe links die de tool terugvind maar die niet geïndexeerd zijn in Google. Sinds de vorige update van Google gaat het moelijker om websites, blogs en sub pagina’s te indexeren.

Als je backlinks plaats via blogs of op pagina’s van een bepaalde website geraken die niet altijd even snel in Google. Semrush en Ahrefs bijvoorbeeld zien die wel al binnen een paar dagen en net die links die websites met backlinks die niet in Google geraken worden als een Toxic links weergegeven.

Wat Google zegt over Toxic Links

Google zegt negeer giftige, toxic links die bijvoorbeeld Semrush toont want  sommige tools maken de verkeerde veronderstellingen.

John Mueller van Google zei het nog eens, als het gaat om “toxische links” kun je ze negeren. Als je er ’s nachts slecht van slaapt en je daardoor beter slaapt, kun je de links afwijzen – maar dat hoeft niet – zei John Mueller, negeer ze gewoon en ga verder.

Ik weet niet zeker van welke tool dit specifieke rapport afkomstig is, veel tools vertonen nu giftige of slechte links, maar John zei deze tools te negeren. Hij zei: “Sommige tools maken aannames over Google die gewoon niet correct zijn.”

Hier is de tweet:

Wat zijn Toxic links

John zei eerder dat Google geen concept heeft van een toxisch domein en zei dat de meeste sites geen giftige links hebben. Hij gaat verder met te zeggen dat als je het echt wilt, je ze kunt afwijzen maar dat ze zeker niet hoeft.

Onze conclusie is het volgende geloof niet wat die tools allemaal beweren.

Google straft totaal geen backlinks af die volgens Semrush Toxic zijn, je gaat er ook geen penalty voor krijgen!

SEMRush is vrij behoorlijk anders behalve het Toxic verhaal. MOZ en de oude Moz Bar zijn degenen zijn ook een boosdoener. De link data is niet alleen oud, maar de Toxic link scores die ze weergeven kloppen ook niet.

Ik heb ooit een domeinnaam gekocht waarvan de website een SPAM score van 50 had, de website hebben we gewist en een volledige nieuwe SPAM vrije website op het domein gebouwd. 1 jaar nadien haf MOZ nog steeds een SPAM van 50 aan.

Dus … dit zegt veel over MOZ!