Waarom linkbuilding uitbesteden een goede keuze is

Zoekmachine optimalisatie heeft voordelen voor iedere onderneming. Door de online vindbaarheid van een bedrijf te vergroten, bereikt een website hogere conversies. Dit doe je door het optimaliseren van de website op basis van content, techniek en linkbuilding. Linkbuilding is een secuur proces en moet met aandacht uitgevoerd worden. Lees hier meer over waarom linkbuilding uitbesteden een goede keuze is.

 

Linkbuilding en SEO

Met SEO zorg je ervoor dat een website beter te vinden is in zoekmachines zoals Google. De online zichtbaarheid van een website is van groot belang om meer bezoekers te verkrijgen. Door aantrekkelijke content te creëren zorg je dat een bezoeker op een organisch (onbetaald) zoekresultaat klikt. De snelheid en veiligheid van een website zorgen ervoor dat een bezoeker langer op de website blijft hangen. Dit realiseer je met SEO techniek. Dan is er nog het derde component van SEO, linkbuilding.

 

Met linkbuilding zorg je ervoor dat Google jouw website kan ‘’crawlen’’. Zonder links weet Google jouw website niet te vinden. Daarnaast lekken ‘’backlinks’’ SEO waarde door. Backlinks zijn hyperlinks die doorverwijzen naar een andere website. Het domein waarvan jouw site een backlink ontvangt, heeft direct invloed op de SEO waarde van je website.

 

De SEO waarde van een website wordt onder andere bepaald door de domein autoriteit. Hiermee wordt de mate van het gezag van het domein bedoeld. Rijksoverheid .nl heeft bijvoorbeeld een hoge domein autoriteit score. Het is een zogeheten ‘’Your money, your life (YMYL)’’ website.

 

Dit soort websites bevatten informatie die direct grote invloed uitoefenen op de gezondheid, financiën of geluk van gebruikers. Google let extra goed op deze websites. Wanneer je een backlink van een YMYL site ontvangt, lekt de SEO waarde van het desbetreffende domein door naar jouw website. Zo laat deze site aan Google zien dat er op de ontvangende site relevante en kwalitatieve informatie te zien is.

 

Linkbuilding uitbesteden

Backlinks moeten dan ook van goede kwaliteit zijn. Het zijn immers links die kwaliteit naar een website ‘’doorlekken’’. Je wilt geen slechte backlinks ontvangen. Hoe waarborg je de kwaliteit van backlinks? Dat doe je door een gedegen analyse van het backlinkprofiel te maken.

 

Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Linkbuilding specialisten zijn iedere dag bezig voor verschillende bedrijven om kwalitatieve backlinks te verkrijgen. Door de vele kennis en ervaring weten zij precies hoe je een effectieve linkbuild-strategie opstelt. Meer weten over een SEO bureau gespecialiseerd in linkbuilding?