Waarom is marketing zo belangrijk?

Marketing is altijd van belang bij bedrijven, want dit is een goede manier om informatie bij de klant te krijgen en dat is belangrijk, want de klant is het gene wat de omzet van een bedrijf daadwerkelijk bepaald, dus dan wil je wel dat je de klant kunt bereiken, want anders verkoop je niets. Het wordt namelijk best wel lastig om dingen te verkopen als de klant niet eens weet dat jij bestaat, daarom is het handig om jezelf bekend te maken door te adverteren, dit kan fysiek, maar ook online. Het is maar net wat jij fijn vindt. Je kunt bijvoorbeeld fysiek adverteren door advertenties bij bushaltes te plaatsen, hiermee bereik je aardig wat mensen, want er gaan aardig wat mensen elke dag met de bus en deze mensen zullen jouw advertenties ongetwijfeld zien en dat is ook wat jij wilt, dus hiermee kun je al aardig wat mensen aanspreken, maar als je nog meer mensen wilt bereiken, moet je op nog meer plekken adverteren, want dit kan enorm helpen, omdat niet iedereen met de bus gaat. Bijvoorbeeld mensen met een auto pakken bijna nooit de bus, dus die mensen zul je niet aanspreken, dus dan zul je een andere manier moeten zoeken.

Je zou ook op populaire plekken kunnen adverteren, op deze plekken komen namelijk veel mensen, waardoor je ook de mensen aan kunt spreken die niet de bus pakken, dit is over het algemeen zelfs nog een veel effectievere plek, want hier komen meer mensen dan bij een bushalte, want een bushalte wordt alleen bezocht door mensen die daadwerkelijk met de bus gaan en niet door andere mensen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er iemand langs fietst en de advertentie ziet, maar dan valt het nog steeds wel mee.

Online marketing

Dit is alle marketing dat online plaatsvindt. Er zijn ook meerdere vormen, want ook online zijn er meerdere manieren om bij de klant te komen. In het echt heb je bijvoorbeeld flyers en posters, maar online kun je bijvoorbeeld via de mail adverteren, dit is een stuk effectiever dan een flyer of poster. Een flyer of poster wordt wel vaak bekeken, maar heeft niet het bereik van een mail, dit komt doordat iedereen een e-mail heeft en dat is best wel handig voor bedrijven, want die kunnen hier goed gebruik van maken en dat doen ze ook. De e-mail heeft zo’n groot bereik, want iedereen met een laptop of computer of zelfs een smartphone heeft wel een e-mail adres. Je kunt ook bijna niet zonder, want iedereen heeft het, dus het is zelfs raar als jij het niet hebt. Deze vorm van online marketing is dus ideaal voor elk bedrijf, het maakt niet uit hoe groot je bent, want e-mail marketing komt altijd van pas.

Goede backlinks kopen is ook handig, want hiermee krijg je extra veel verkeer en verkeer is altijd goed, want het verkeer zijn de klanten en klanten zijn altijd welkom op de site. De klanten bepalen veel, dus dan is het ook wel logisch dat ze welkom zijn. Extra veel klanten is al helemaal ideaal, want dit betekent ook meer aankopen en de aankopen zijn net zoals de klanten cruciaal. Je kunt namelijk niet zonder aankopen en klanten.