Linkbuilding tips

Linkbuilding tips tips nodig? Als je zoekt naar tips voor linkbuilding, krijg je meestal een lange lijst met oude technieken die iedereen al kent. Het is gemakkelijk te raden dat u Google “Keyword + Write For Us” moet gebruiken of naar hooggeplaatste sites in uw doelniche moet kijken en hun backlinks moet schrapen. Wat je echt nodig hebt, is een lijst met inventieve tips die je nog niet eerder hebt geprobeerd.

Linkbuilding tips van een expert

Omdat ik sinds 2005 betrokken ben bij het bouwen van backlinks en het runnen van een service voor linkbuilding vanuit Vlaanderen, ken ik de technieken die maar weinigen ooit op generieke lijsten hebben gezet.

Dus duik erin en ik zal enkele van de innovatieve strategieën delen die we gebruiken om de beste mogelijkheden voor linkbuilding te ontdekken, en vervolgens werken om die hoogwaardige links te beveiligen. Deze tips vallen uiteen in drie gebieden:

  • De juiste sites vinden om links van te verdienen (met recs voor specifieke tools waar we van houden)
  • Outreach en communicatie
  • Haal het meeste uit uw in-content links

Strategieën voor linkbuilding: de juiste sites vinden om links van te bouwen

Kijk verder dan uw concurrenten voor kansen. Veel linkbuilders raden je aan om de backlinks van je concurrent te bekijken voor inspiratie; maar heb je er wel eens aan gedacht om de backlinkprofielen te bekijken van de sites die ernaar linken ?

Ga door het konijnenhol! Bekijk de backlinkprofielen van de sites die naar uw concurrenten linken, controleer vervolgens de backlinkprofielen van de sites die naar hen linken, enzovoort.

Enkele geweldige tools aanbevolen door Linkbuilding tips hiervoor zijn Ahrefs, Majestic SEO en Moz Link Explorer. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar als je deze methode gebruikt, zul je een voorraad nieuwe site-opties aanboren om te verkennen.

Duik diep in de linkbuilding-tools van Ahrefs

Ahrefs is een erg handig stukje kit voor linkbuilding, en er zijn tal van verschillende manieren om er het beste van te maken.

De oplossing heeft verschillende tools die u kunnen helpen bij het vinden van hoogwaardige backlinkmogelijkheden. Het biedt ook veel filters, zodat u de juiste sites voor uw backlinkprofiel kunt vinden.

Keyword Explorer-tool gl als Linkbuilding tips. Om te beginnen kunt u de Keyword Explorer-tool gebruiken om bijbehorende zoekwoorden te vinden die andere hooggeplaatste pagina’s in uw niche in hun inhoud opnemen.
Deze trefwoorden kunnen elke fase van uw proces informeren; als u niet veel plezier beleeft aan uw belangrijkste zoekwoorden, of als u alle opties uitput, kunt u de bijbehorende zoekwoorden gebruiken om meer sites te vinden.

Vervolgens kunt u uw nieuwe zoekwoorden in de inhoudverkenner van Ahrefs plaatsen om pagina’s te vinden die het door u gekozen onderwerp bespreken en goed scoren voor de zoekwoorden waarop u zich richt.

Linkbuilding tips

Beoordeel uw organische concurrenten op SEMrush

SEMrush is een andere veelzijdige tool die ik graag gebruik om mogelijkheden voor linkbuilding te vinden. Met tientallen handige tools en analyses die u kunt bieden, zijn er tal van manieren waarop u SEMrush kunt gebruiken bij linkbuilding.

Een geweldige manier om te beginnen is door uw organische concurrenten te vinden en vervolgens hun backlinks te verkennen. U kunt zelfs overwegen om contact met hen op te nemen als u zich in een markt van ‘delen is zorgzaam’ bevindt!

Om uw organische concurrenten te vinden, kunt u uw site in het gedeelte ‘Domeinoverzicht’ plaatsen en vervolgens de inzichten in organisch onderzoek bekijken die de tool kan bieden. De tool geeft je heel veel geweldige inzichten in je organische rankings, inclusief je belangrijkste organische concurrenten

U kunt deze gegevens vervolgens exporteren als een CSV en door de sites werken, koppelende domeinen en andere inzichten beoordelen.

Met deze Linkbuilding tips aanpak kunt u heel veel gegevens verzamelen en mogelijk duizenden potentiële backlinkmogelijkheden vinden.

Vertrouw nooit alleen op één statistiek

Er zijn heel veel SEO-statistieken – het lijkt erop dat bijna elke tool op de markt er minstens één heeft! Elke statistiek vertegenwoordigt iets anders, of het nu gaat om het totale aantal backlinks of de kwaliteit van de inhoud.

Bij het bouwen van backlinks moet u rekening houden met een reeks statistieken, waaronder verkeer. U moet op zoek gaan naar een statistiek die zich richt op hoe waarschijnlijk het is dat een pagina op de beste SERP’s scoort, zoals Moz’s Domain Authority . U kunt ook een statistiek overwegen die zich richt op de kwaliteit van de sites die linken naar het door u gekozen domein, zoals Majestic SEO’s Trust Flow.

Het is duidelijk dat deze bedrijven ons niet precies vertellen hoe ze hun scores berekenen, anders zouden we ze kunnen kopiëren. U moet dus objectief zijn en een combinatie van statistieken gebruiken om sites te beoordelen. Als u zich op één enkele statistiek concentreert zonder deze volledig te begrijpen, kunt u waardevolle mogelijkheden voor linkbuilding mislopen.

Overigens waren we bij Linkbuilding tips van mening dat geen van de huidige statistieken ons voldoende vertrouwen kon geven om een ​​site te accepteren of af te wijzen. We hebben dit verholpen door onze eigen formule te maken die gebruikmaakt van statistieken op domeinniveau, zoals Moz DA, en deze combineert met organisch verkeer en zoekwoordstatistieken.

Linkbuilding prijzen en pakketten

Heel wat bedrijven uit Vlaanderen en Nederland besteden hun linkbuilding uit aan ons team. We hebben ook veel SEO firma’s en webdesigners die gebruik maken van onze linkbuilding dienst.

Onze pakketten zijn geldig voor één jaar en kunnen maand per maand of onmiddellijk voor 1 jaar betaald worden. Als u kiest voor 1 factuur per jaar ontvangt u een korting van 15 %

(alle prijzen excl. 21% BTW)

 

Linkbuilding Pakket 1
Per maand
€ 160
Link building 5 woorden
Een pakket van relevante links naar uw website. U ontvangt 100 homepage links op verschillende domeinen per jaar + 50 Internationale Blog posts over uw website
Linkbuilding Pakket 1 aanvragen
Linkbuilding Pakket 2
Per maand
€ 300
Link building 10 woorden
Een pakket van relevante links naar uw website. U ontvangt 200 homepage links op verschillende domeinen per jaar + 100 Internationale Blog posts over uw website
Linkbuilding Pakket 2 aanvragen
Linkbuilding Pakket 3
Per maand
€ 420
Link building 15 woorden
Een pakket van relevante links naar uw website. U ontvangt 300 homepage links op verschillende domeinen per jaar + 150 Internationale Blog posts over uw website.
Linkbuilding Pakket 3 aanvragen

 

Voor meer zoekwoorden/pagina’s maken we graag een offerte op maat.

We kunnen uw pagina’s door middel van linkbuilding  op de eerste plaats van Google krijgen enkel en alleen indien uw pagina’s reeds op de 2 de of 3 de pagina van Google staan.

Indien nodig moeten we eerst de pagina’s optimaliseren of moeten er eerst geoptimaliseerde pagina’s geschreven worden. De prijzen liggen hier per pagina tussen de € 100 en € 200 éénmalig, afhankelijk van het aantal SEO pagina’s dat u wenst.

Denk als een bezoeker

Naast metrische gegevens, moet u ook rekening houden met de menselijke benadering bij uw strategieën voor linkbuilding.

Voordat u zich aan een site bindt als doel voor het bouwen van links, moet u ervoor zorgen dat u deze als websitebezoeker bekijkt. Open de site en kijk of het lijkt alsof een echt persoon ermee verbonden is.

Is de site aanwezig op sociale media? Is de inhoud leesbaar? Gebruiken ze generieke stockfoto’s of unieke afbeeldingen?

 

Gebruik het gedeelte ‘Over’ van Facebook om e-mailadressen te vinden

Het vinden van e-mailadressen kan moeilijk zijn, en iedereen weet dat contactformulieren niet de beste zijn als je op zoek bent naar mogelijkheden voor linkbuilding.

Dus, hoe kun je e-mailadressen vinden als ze niet op de contactpagina staan? Hoewel tools zoals Hunter.io kunnen helpen, zijn er eenvoudigere en soms snellere manieren, vooral als je geen pro-abonnement hebt en geen gratis cheques meer hebt!

Vaak hebben bedrijven een e-mailadres vermeld in het gedeelte Over van hun Facebook-pagina. Je hoeft niet eens ingelogd te zijn op Facebook om hier toegang toe te krijgen – de meeste bedrijfspagina’s zijn voor iedereen zichtbaar!

Bekijk de contactgegevens onder het gedeelte Bedrijfsinfo om een ​​e-mailadres te vinden. Meestal stuurt deze e-mail u rechtstreeks naar de online redacteur of het marketingteam, zodat uw e-mail bij uw doelgroep wordt afgeleverd!

Wees niet bang om op te volgen

Het is niet zeuren als het voor een goed doel is. Wees nooit bang om vervolg-e-mails naar uw doelwebsites te sturen.

Vaak merken mijn team en ik dat follow-up-e-mails eigenlijk het hoogste responspercentage krijgen! Ze hebben misschien je eerste e-mail gemist of vergeten, maar een follow-up is moeilijker te negeren.

In de regel volgen we meestal twee of drie keer op. Als er daarna geen reactie is, betekent dit meestal dat ze je haten, of dat de e-mail niet regelmatig wordt gebruikt.

Probeer een alternatief contact te vinden, en als dat niet werkt en je hoort nog steeds nada, schrijf die site dan af als een verloren zaak. Verspil niet te veel tijd aan sites die u negeren, en concentreer u in plaats daarvan op het vinden van spannende nieuwe kansen en het omgaan met de sites die daadwerkelijk reageren.

Personaliseer uw outreach-sjablonen met unieke inzichten (niet alleen hun naam)

Sjablonen besparen u tijd, maar u kunt ze van mijlenver zien! Dus hoewel u een sjabloon moet gebruiken, moet u ervoor zorgen dat deze kan worden gepersonaliseerd voor uw doel.

Die Linkbuilding tips personalisatie kan zo simpel zijn als het toevoegen van de naam van de ontvanger en het samenvoegen van hun sitenaam in de e-mail. Maar u kunt hulpprogramma’s voor het verzenden van e-mail, zoals Mailshake, gebruiken om uw sjabloon massaal te verzenden en tegelijkertijd persoonlijke informatie op te nemen.

Naast namen, moet u proberen een uniek inzicht in hun site toe te voegen. Als u bijvoorbeeld toegang heeft tot SEO-tools zoals Ahrefs en SEMrush, kunt u deze gebruiken om de pagina’s met de hoogste rangorde te bekijken. U kunt dan vermelden dat u iets soortgelijks wilt maken of de stijl van dat bericht wilt emuleren om nog meer verkeer voor hen te genereren.

De meeste site-eigenaren zullen weten dat u op zoek bent naar een backlink, maar ze zullen bereid zijn te helpen als ze denken dat ze iets uit de deal kunnen halen. U moet ze dus de voordelen laten zien van het werken met u. Als ze ze niet in je eerste e-mail zien, zullen ze er waarschijnlijk niet naar vragen.

Volg de richtlijnen voor bijdragers van de site

Veel sites hebben een “schrijf voor ons”-pagina om potentiële schrijvers te laten weten waarnaar ze op zoek zijn. Hier is de pagina van WordStream, bijvoorbeeld .

Als uw doelsite er een heeft, moet u de instructies erop volgen. De meeste kwaliteitssites hebben instructies, dus u moet ervoor zorgen dat u deze gebruikt.

Veel sites vragen u bijvoorbeeld een specifieke onderwerpregel te gebruiken. Sommige hebben zelfs een zin die ze gebruiken om te controleren of je de inhoudsrichtlijnen hebt gelezen.

Zelfs als ze geen specifieke instructies hebben, moet je de “schrijf voor ons”-pagina lezen en kijken of er iets op staat dat je kunt gebruiken. Sommige pagina’s bevatten een grap, dus als onderdeel van uw personalisatie van de outreach-e-mail, kunt u naar de grap verwijzen en erop inspelen. Door deze aanpak zullen ze zien dat er een mens achter de e-mail zit en dat ze niet alleen een nummer zijn op een enorme lijst die wordt verzonden door een anoniem bureau.

Strategieën voor het bouwen van links voor het invoegen van links in inhoud

Wees niet bang voor kwaliteitslinkdrops

“Link drops” klinken onheilspellend, maar in werkelijkheid kunnen ze een geweldige manier zijn om jezelf tijd te besparen. U kunt een artikel vinden over het door u gekozen onderwerp en vervolgens aanbieden om uw citaat en link toe te voegen.

Veel linkbuilders gebruiken de gebroken link-methode om links te vinden die in de loop van de tijd zijn verdwenen en bevelen hun eigen link aan als vervanging. We hebben ook ontdekt dat tools zoals Pitchbox en HARO heel goed werken voor het vinden van mogelijkheden voor linkdrops.
Met behulp van deze tools kunt u mogelijkheden vinden om uw link aan een artikel toe te voegen en uzelf tijd te besparen; in plaats van een volledig artikel te schrijven, hoeft u alleen een offerte te schrijven!

Wanneer u links laat vallen, moet u zowel de statistieken van de pagina als de algemene site controleren. Het heeft geen zin om uw link op een geweldige site te plaatsen, maar kies een stuk inhoud dat geen verkeer trekt of enige autoriteit heeft. Oude pagina’s die geen autoriteit hebben gekregen, zullen dit waarschijnlijk niet doen en kunnen het beste worden vermeden.

Gebruik SEMrush om het verkeer naar de pagina te controleren en de betrokkenheid te beoordelen met BuzzSumo om ervoor te zorgen dat u waardevolle mogelijkheden voor het laten vallen van links kiest. Gebruik ook statistieken zoals Moz Page Authority (PA) en Ahrefs UR om een ​​idee te krijgen van hoe interne links van invloed kunnen zijn op pagina’s die u overweegt.

 Wissel je ankertekst af

Zoekmachines zijn altijd op zoek naar linkbuildingactiviteiten, dus u moet de uwe moeilijk te vinden maken door slim om te gaan met uw ankertekst .

Linkbuilding tips 2022. Een groot aantal sites met dezelfde of vergelijkbare statistieken, die allemaal rond dezelfde tijd naar u teruglinken, met dezelfde ankertekst, allemaal in één backlinkprofiel, is zeer verdacht.

Daarom is variatie de sleutel in je hele backlinkprofiel. Naast het variëren van de sites die u target, moet u ook de ankertekst die u op uw links gebruikt, variëren. Een vuistregel is om nooit (of bijna nooit) dezelfde twee keer te gebruiken.

Deze aanpak zorgt ervoor dat uw backlinkprofiel er natuurlijker uitziet en vergroot uw kansen om de rankings te bereiken die u nastreeft.

Onthoud dat een hoger aantal woorden niet altijd beter is

Linkbuilding tips voor veel blogs moet je een lang stuk inhoud schrijven om een ​​gastpost te krijgen, maar kwantiteit betekent niet altijd kwaliteit of SEO-succes.

Zoekmachines zijn zowel gericht op bruikbaarheid als op technische SEO, dus als uw inhoud vol opvulwoorden staat, zal het uw doelstellingen niet bereiken.

Het gaat erom Google voldoende informatie te geven om de vraag volledig en nauwkeurig te beantwoorden – en soms kan dat in drie woorden!