Linkbuilding teksten

Linkbuilding teksten nodig? Wij schrijven linkbuilding teksten voor het realiseren van een blog aan betaalbare prijzen. Daarnaast kunnen we artikelen plaatsen indien gewenst op zeer interessante websites. Linkbuilding teksten voor blogs laten maken is de oplossing om u website een enorme boost te geven. Iedereen die wat van SEO kent weet dat zoekwoorden dé weg zijn naar een hoge score op Google. Maar wist je ook dat dit niet het enige is? Blog linkbuilding is het lelijke eendje onder de zoekmachine-optimalisatie-acties: niemand praat erover. Maar de impact van blogs laten maken is wél gigantisch en hierbij zijn de Linkbuilding teksten belangrijk!

Linkbuilding teksten laten schrijven voor blogs?

Een blog is eigenlijk het fundament van je website, hoe meer relevante blogs er geplaatst worden op het internet met backlinks die naar jouw website verwijzen, hoe relevanter je website voor Google wordt. Kort samengevat geven de zoekmachines jouw website een relevantiescore op basis van het aantal links naar uw blogwebsites. En op basis van de betrouwbaarheid van die koppelingen, uiteraard. Hoe vaker dus over jou gesproken wordt, hoe hoger je scoort. Goede Linkbuilding teksten  zijn dus een zeer interessante om hoger in Google te geraken want Google zal jou website belonen met een hogere positie.  Met ons netwerk van blogwebsites zorgt ons team ervoor dat je relevantie voor Google snel toeneemt. Linkbuilding teksten  en blogs laten maken over uw bedrijf is de ideale methode om uw website super interessant te maken voor het algoritme van Google. Blogs zijn eigenlijk een manier van linkbuilding maar veel effieciënter. Waarom? Omdat een blog artikel alleen links van uw website bevat en het artikel relevante content bevat over uw business, producten of diensten. Blogs worden dus toegepast om zoekwoorden hoger in Google te krijgen.

Linkbuilding tekstenIn  onze Linkbuilding teksten verwerkt ons team één, twee of drie van uw zoekwoorden met daarop een link die naar jou website zal verwijzen. De websites waar onze blogs komen te staan zijn één voor een van hoge kwaliteit (minstens 40+ DR). Al onze blogs zijn zeer relevant en bevatten minimaal 400 woorden, gerelateerd aan uw producten, diensten of niche. Samen bekijken wij welke zoekwoorden interessant zijn om te ondersteunen en daar laten gaan we blogs voor realiseren en posten.

Hoe hoger de DA en DR waarde is van de websites of blogsites waar jou blogs komen te staan hoe meer waarde de links zullen krijgen. Blogs laten maken die snel jou zoekwoorden ondersteunen is onze doelstelling. Onze manier van link building* is de “missing link” om een toppositie in Google te bekomen.

Het creëren van Linkbuilding teksten  is een enorm probleem voor de meeste bedrijven. Het is tijdrovend, duur en resulteert vaak in uitvoer van lage kwaliteit. Ons team helpt je de inhoud te creëren die je bedrijf nodig heeft om te groeien zonder vertragingen of frustraties. De artikelen worden gemaakt op basis van criteria die het beste bij uw bedrijf passen volgens de Tier linkbuilding methode!

Het hebben van een blogartikel met relevante Linkbuilding teksten  op uw site is een van de beste manieren om uw SEO-ranglijst te verbeteren. Maar als u bezig bent met het runnen van uw bedrijf en geen tijd heeft om zelf artikelinhoud te schrijven, dan heeft u ons team nodig! Het artikel kan over alles gaan waar u het over wilt hebben, wat betekent dat er geen limieten zijn aan wat voor soort artikelen u met ons genereren!

Wij geloven in “Evergreen Multitier  link building” voor de langere termijn.

We maken overigens geen gebruik van startpagina, partner en homepage links!
Wij gaan voor goed gestructureerde content van minimaal 1000+ woorden geplaatst op snelle goed uitziende websites. Niet alleen bespaar je honderden euro’s per maand maar krijg je uiteindelijk een veel hoger rankings rendement in de zoekmachines.

 

Prijzen

 

Linkbuilding tekst van 400 woorden : € 25 – Dit bevat een tekst met 1 tot 3 links naar keuze + mogelijkheid tot foto
Linkbuilding tekst van 750 woorden: € 35 – Dit bevat een tekst met 1 tot 3 links naar keuze + mogelijkheid tot foto
Linkbuilding tekst van 1500 woorden: € 50 – Dit bevat een tekst met 1 tot 3 links naar keuze + mogelijkheid tot foto

 

 


Wat is SEO?

Voordat we ingaan op de kern van SEO, moeten we eerst weten wat het precies is .

SEO, een afkorting voor Search Engine Optimization, is het proces waarbij de zichtbaarheid van een website wordt beïnvloed om hoger op de resultatenpagina van een zoekmachine te worden geplaatst – gewoonlijk afgekort als SERP .

Kortom, SEO gaat over het proberen om uw website goed te laten scoren in zoekmachines zoals Google en Bing, zodat mensen u gemakkelijker kunnen vinden!

B. Het belang van ranking in de SERP’s

U realiseert zich misschien niet wat er financieel op het spel staat voor bedrijven om de zoekmachineraces te winnen. Ongeveer 50% van al het websiteverkeer komt via organische zoekopdrachten. En bijna de helft van de verkopen van een website is het resultaat van zoekmachineverkeer.

Wat nog verbazingwekkender is, is dat 33% van al het verkeer van zoekmachines alleen naar het nummer 1 resultaat in een Google-zoekopdracht gaat. Wauw!

OK, dus wat als uw webpagina de top niet haalt? Wat als je de eerste pagina helemaal mist en helemaal bovenaan de tweede pagina komt?

Zet je schrap. Het verkeer daalt met een ontnuchterende 95% van de 1e pagina naar de 2e. oei…

Het is dus vrij duidelijk waarom bedrijfseigenaren en marketeers geobsedeerd zijn door SERP-ranglijsten. Het is een scenario van leven of dood…

Het goede nieuws is dat de basisprincipes van SEO niet moeilijk te begrijpen zijn. En als u eenmaal de basis begrijpt, zult u zien dat de meeste resultaten gemakkelijk kunnen worden bereikt door schrijvers zoals u, en niet alleen door de dure SEO-bureaus.

C. Hoe Google en zoekmachines werken

Oké, dus we kennen het spel. Laten we nu de regels begrijpen.

Hoe vinden zoekmachines zoals Google webpagina’s en bepalen ze hoe ze ranken?

Google heeft geavanceerde bots, ook wel spiders genoemd , die het hele web doorzoeken en alle inhoud van elke pagina scannen. Ze sturen deze informatie terug naar Google en hun algoritmen bepalen vervolgens waar deze inhoud in de zoekresultaten moet worden geplaatst.

Deze resultaten zijn gebaseerd op trefwoorden . Als u zoekt naar “hotels in Parijs” – dan zal Google u relevante sites aanbieden waar de woorden “Parijs” en “hotel” in de hoofdinhoud verschijnen.

De resultaten worden ook bepaald door links . Wanneer voldoende verschillende bronnen naar dezelfde pagina linken, vertelt dit Google dat de inhoud behoorlijk van topkwaliteit moet zijn, en zal het dus bovenaan de resultaten komen te staan.

Niet alle links zijn echter hetzelfde. Een link van een site met een hoge autoriteit , zoals de New York Times, zal veel meer gewicht in de schaal leggen dan een kleine, onbekende blog die gisteren werd gelanceerd.

Dus kun je het systeem bedriegen? Kun je een aantal veelgevraagde zoekwoorden op je site gooien, of op de een of andere manier een toestroom van nep-links naar je site sturen om hogerop te komen?

Het korte antwoord is Nee .

Google is ongelooflijk geavanceerd. Het is ontworpen om behoorlijk luchtdicht te zijn en het zal uiteindelijk minder smakelijke SEO-tactieken detecteren.

We komen hier later op terug, maar dit is het fundamentele verschil tussen wat “White Hat SEO” en “Black Hat SEO” wordt genoemd. Tactieken die zijn ontworpen om het systeem wiskundig te bedriegen, zijn black hat – en ze eindigen bijna nooit goed en zijn iets dat je moet vermijden.

We richten ons op white hat-strategieën: manieren om organische zoekresultaten te beïnvloeden. En vaker wel dan niet, wordt dit bereikt door slim en gefocust te schrijven.

Hoofdstuk 2: De beste SEO-beïnvloeders

A. Een overzicht van de belangrijkste factoren

Google houdt rekening met veel verschillende factoren bij het rangschikken van een webpagina. In feite zijn er 200 bekende Google ranking factoren !

Ze zijn natuurlijk niet allemaal gelijk en sommige hebben meer gewicht dan andere. Nu, als schrijver, hoef je je over veel van hen geen zorgen te maken, maar er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten, waar we binnenkort op in zullen gaan.

Maar laten we voor deze handleiding enkele van de echt belangrijke factoren bespreken waarvan u als schrijver op de hoogte moet zijn:

backlinks

We gaan het in deze handleiding veel over backlinks hebben.

Begrijpen hoe ze de positie van een site beïnvloeden en hoe ze te verkrijgen, is een essentiële oefening van elke online schrijver en ook iets dat net zo belangrijk is voor SEO in het algemeen.

We zullen wat later dieper op dit onderwerp ingaan.

Voor nu, weet gewoon dat backlinks direct kunnen correleren met een toename van het zoekverkeer en een toppositiefactor zijn. Er zijn veel onafhankelijke onderzoeken beschikbaar die dit kunnen bevestigen.

Versheid

Versheid is een andere rankingfactor die afhankelijk is van de zoekopdracht. Bepaalde soorten inhoud zullen natuurlijk hoger scoren dan andere, op basis van de huidige betekenis van het onderwerp.

Een recent nieuwsartikel over een momenteel trending topic zal bijvoorbeeld duidelijk beter scoren dan een nieuwsartikel van drie maanden geleden. Google weet dat mensen op de hoogte willen blijven van de topverhalen van vandaag.

Nu kan versheid ook van toepassing zijn op tijdloze inhoud, zoals een productreview. Het aantal bewerkingen en wijzigingen dat in een artikel wordt aangebracht, kan ook als een versheidsfactor dienen, aangezien Google ziet dat u uw inhoud actueel en up-to-date wilt houden.

Nauwkeurigheid van inhoud

Nauwkeurigheid van de inhoud is een andere factor. Inhoud vol valse informatie was niet goed genoeg voor je middelbare schoolleraren – en het zal ook zeker niet goed met Google vliegen.

Mensen wenden zich altijd tot zoekmachines voor eenvoudige antwoorden op dingen, maar ze zijn ook van hen afhankelijk voor kritieke zaken zoals medische doseringen, juridische termen of andere dingen waar nauwkeurigheid vereist is.

Google verwijst naar inhoud via een database met vertrouwde bronnen. Neem bij twijfel dus contact op met deze vertrouwde bronnen (zoals Wikipedia) als je schrijft over een onderwerp dat nauwkeurig onderzoek vereist.

Inhoudsdiepte

De diepte van de onderwerpdekking is een andere factor waarvan bekend is dat deze een directe correlatie heeft met Google-ranglijsten. Het gaat er niet om dat het per se lang is, maar de inhoud die je schrijft moet een behoefte adequaat oplossen.

Gedetailleerd zijn met je werk zorgt voor een aangenamere leeservaring. Het dicht ook de kloof met de concurrentie, zodat lezers niet ergens anders hoeven te zoeken in hun zoektocht.

Om echt opvallend materiaal te produceren, is het verstandig om uw concurrenten te onderzoeken en te kijken hoe hun artikelen zijn gestructureerd.

U wilt op zijn minst dezelfde essentiële informatie opnemen die op die sites te vinden is. Maar als u een stap verder kunt gaan – en belangrijke informatie toevoegt die niet op die sites te vinden is – dan is de kans groter dat Google uw site als meer gezaghebbend zal waarderen.

Actuele autoriteit

Google wil pagina’s van gezaghebbende bronnen rangschikken. Als schrijver is het belangrijk om je inhoud te specialiseren in plaats van een generalist te zijn. Als je met gezag over een onderwerp kunt schrijven, ben je niet alleen een meer overtuigende auteur, maar Google is er ook een voorstander van.

Als u een artikel schrijft over een niche-onderwerp, zoals bijvoorbeeld ‘geen landbouw’, is het veel beter dat de inhoud wordt weergegeven op een site die zich alleen op dat onderwerp richt, in plaats van als een ‘eenmalig’ stuk over zoiets als bedraad.

In feite zal het beter presteren in zoekresultaten dan zelfs op een meer algemene landbouwsite met een schijnbaar hogere domeinautoriteit.

Houd uw inhoud dus gefocust. Kies een gespecialiseerd niche-onderwerp. En zorg ervoor dat content op relevante websites wordt gepubliceerd voor de beste kans op een goede ranking.

Zoekintentie

Simpel gezegd: Google zou niet lang overleven als het de mensen niet precies datgene zou bieden wat ze nodig hadden. De zoekintentie van een gebruiker is dus zeker een belangrijke factor.

Als iemand in een zoekopdracht een sterk betekenend woord als ‘kopen’ gebruikt, is hij hoogstwaarschijnlijk op zoek naar e-commercesites in de zoekresultaten. Informatieve pagina’s zoals een tutorial zouden bijvoorbeeld niet voldoen aan de zoekintentie.

We gaan binnenkort dieper in op zoekintentie wanneer we trefwoordonderzoek bespreken. Door uw inhoud af te stemmen op de zoektermen van een gebruiker, kunt u uw kansen op het behalen van hoge posities maximaliseren.

Gebruikerservaring

Google wil content ranken die bezoekers een positieve ervaring biedt. Hoe een site is gestructureerd en geoptimaliseerd, kan bepalen of het uiteindelijk een prettige of vreselijke gebruikerservaring is om te navigeren. Die ervaring is ontzettend belangrijk in de ogen van Google.

In 2016 kondigde Google bijvoorbeeld aan dat pagina’s met onaangename pop-upadvertenties mogelijk niet zo hoog scoren als pagina’s die een betere gebruikerservaring bieden. We weten dat je als schrijver niet veel zeggenschap hebt over het coderingsaspect van een site, wat natuurlijk niet jouw verantwoordelijkheid is.

Maar als je als gast blogt voor een site, moet je je Linkbuilding teksten toch zo opmaken dat je een geweldige gebruikerservaring krijgt.

Paginasnelheid

Een beetje technischer worden – hoe snel laadt de webpagina?

We zijn tegenwoordig allemaal extreem ongeduldig geworden met razendsnelle internetsnelheden. Dus als het laden van een pagina te lang duurt (en met te lang bedoelen we meer dan 3 seconden ), riskeert u een slechte gebruikerservaring.

Nogmaals, dit maakt deel uit van het werk van een webontwikkelaar. Als schrijver moet u er echter rekening mee houden dat afbeeldingen en andere grote bestanden die u in uw artikel insluit, de paginasnelheid kunnen beïnvloeden.

Als algemene vuistregel geldt dat u afbeeldingen die u in uw artikel gebruikt, het beste kunt comprimeren. Je kunt veel online tools voor beeldcompressie vinden, zoals Compressor.io .

Mobielvriendelijkheid

Het heeft geen zin om het te ontkennen: de meeste mensen surfen tegenwoordig vanaf hun telefoon op internet.

Als zodanig heeft Google mobielvriendelijkheid een belangrijke factor gemaakt in zijn rangschikkingsalgoritmen. In 2019 ging Google echter nog verder…

Het is niet alleen belangrijk dat een site mobielvriendelijk is, maar de mobiele versie van de site is nu vooral wat Google gebruikt voor indexering en ranking.

Deze mobile-first indexering betekent dat de mobiele gebruikerservaring van een site de eerste zorg moet zijn voor webontwikkelaars en makers van inhoud.

Zorg ervoor dat op de mobiele versie dezelfde inhoud bestaat als op de desktopversie.

Nu u bekend bent met hoe de positie in de zoekresultaten van een site wordt bepaald, gaan we ze allemaal opsplitsen en onderzoeken hoe u, als freelanceschrijver, deze factoren in uw voordeel kunt gebruiken…

Inhoud vol valse informatie was niet goed genoeg voor je middelbare schoolleraren – en het zal ook zeker niet goed met Google vliegen.

Mensen wenden zich altijd tot zoekmachines voor eenvoudige antwoorden op dingen, maar ze zijn ook van hen afhankelijk voor kritieke zaken zoals medische doseringen, juridische termen of andere dingen waar nauwkeurigheid vereist is.

Google verwijst naar inhoud via een database met vertrouwde bronnen. Neem bij twijfel dus contact op met deze vertrouwde bronnen (zoals Wikipedia) als je schrijft over een onderwerp dat nauwkeurig onderzoek vereist.

Nu u bekend bent met hoe de positie in de zoekresultaten van een site wordt bepaald, gaan we ze allemaal opsplitsen en onderzoeken hoe u deze factoren in uw voordeel kunt gebruiken…

Hoofdstuk 3: SEO-inhoud schrijven

A. Schrijf voor mensen

Sommige SEO-“experts” die er zijn, zijn van mening dat het klimmen in de zoekresultaten een puur getallenspel is. De gedachte is dat, aangezien Google in feite een wiskundig algoritme is, het op de een of andere manier voor de gek gehouden kan worden door Black Hat-technieken.

Wat je moet beseffen, is dat je geen inhoud voor een robot creëert, je creëert het voor mensen .

Zoekmachines worden steeds slimmer. Ze weten dat ze mensen geen inhoud moeten geven die te vol is met overeenkomende zoekwoorden, of pagina’s met een lage autoriteit die niets meer zijn dan spam.

Er zijn geen echte snelkoppelingen in SEO . Sommige mensen willen dit niet horen, omdat ze hopen dat ze met minimale inspanning hogerop kunnen komen. Zo werkt het niet.

Een van de belangrijkste lessen die u uit deze gids kunt trekken, is deze:

Het maakt niet uit welke technische vaardigheid je hebt met SEO, hoe goed je zoekwoorden optimaliseert of de gegevens leest – het maakt allemaal niet uit , tenzij je boeiende inhoud maakt .

Nu, als iemand met een passie voor schrijven, is dit geweldig nieuws! Het creëren van inhoud die nuttig en relevant is en een doel dient, is meer dan de helft van de strijd in SEO.

B. Originele, frisse inhoud

Jouw missie als schrijver is om erachter te komen wat mensen nodig hebben, en dat vervolgens aan hen te geven.

Een manier waarop u dit kunt doen, is door originele, frisse inhoud te maken die nergens anders te vinden is .

Laten we zeggen dat je toevallig een expert bent in audio-engineering – en door je ervaringen, heb je ontdekt dat er nergens een echt geweldige, gedetailleerde gids is over “Hoe statische elektriciteit uit een opname te verwijderen”. (Ik weet zeker dat er in werkelijkheid tientallen handleidingen over dit onderwerp zijn, maar we zijn hier hypothetisch.)

Dit is duidelijk iets dat veel mensen ten goede zou komen. Hoewel het een niche-onderwerp is, is het waarschijnlijk iets waar mensen constant naar zoeken – en ze blijven met lege handen komen.

Bingo! Als je je kennis op het gebied van audiotechniek – en je vaardigheden als schrijver – hebt toegepast om een ​​waardevolle, unieke gids over dit onderwerp te maken… Mensen zullen van je gaan houden. (En Google ook!)

Houd er dus rekening mee dat u zich bij het schrijven van inhoud moet concentreren op het opbouwen van uw expertise op een bepaalde niche.

C. Bestaande inhoud verbeteren

Een andere manier waarop uw inhoud de SERP’s kan beklimmen, is door oudere, mindere inhoud te vervangen door iets beters .

Misschien is er al een handleiding over het verwijderen van ruis uit audio-opnames, en deze staat helemaal bovenaan de zoekresultaten. Maar als je het leest… is het gewoon niet overtuigend. Het is niet goed geschreven, het is verwarrend, het laat belangrijke informatie weg. En je denkt bij jezelf: “Ik kan zeker iets schrijven dat nuttiger is dan dit!”

Onthoud dat Google constant op zoek is naar de meest relevante en hoogwaardige inhoud die er is.

Dit is eigenlijk de meest gebruikelijke benadering die schrijvers gebruiken om hooggeplaatste inhoud te genereren: ze vinden de dingen die mensen echt willen – en ze verbeteren wat al bestaat.

Dus uit deze gids hopen we dat je hebt geleerd hoe belangrijk boeiende inhoud echt is voor SEO en dit zou altijd je belangrijkste focus als schrijver moeten zijn.

Hoofdstuk 4: Zoekwoordonderzoek

A. Ontdekken wat mensen willen

Bij het ontwikkelen van contentideeën gaat het grootste deel van uw energie naar Keyword Research .

Als u een bedrijf bent, is het uw doel om uw services of productpagina aan te passen zodat klanten gemakkelijk kunnen vinden wat u aanbiedt.

Voor freelanceschrijvers is het proces grotendeels hetzelfde: het houdt in dat je wat speurwerk doet om te vinden wat mensen nodig hebben, en vervolgens kwaliteitsinhoud eromheen te ontwikkelen.

Dit is in wezen bepalend:

 • Waar mensen naar zoeken.
 • Hoe ze zoeken of het – welke woorden en zinnen ze gebruiken.
 • Hoeveel mensen zoeken naar deze inhoud.
 • en waarom ze ernaar zoeken. Wat is de ware bedoeling achter hun formulering?

Laten we aannemen dat je al een algemeen idee hebt van waar je over wilt schrijven. We zullen opnieuw het onderwerp audio-engineering als voorbeeld gebruiken.

Het is een breed onderwerp – maar hoe kunnen we een stuk inhoud ontwikkelen dat gegarandeerd in een behoefte voorziet en veel verkeer genereert?

Laten we het proces opsplitsen…

B. Ideeën verzamelen

De eenvoudigste manier om een ​​lijst met zoekwoorden te verzamelen, is door Google te openen en te beginnen met typen.

Stel dat u over microfoons wilt schrijven. Misschien wil je een artikel schrijven over welke microfoons het beste zijn voor het opnemen van podcasts.

Als u het woord ‘microfoons’ in een Google-zoekopdracht begint te schrijven, wordt ‘microfoons voor podcasting’ automatisch vrij hoog in de zoeksuggesties weergegeven. Dit vertelt ons dat dit een extreem populair onderwerp is – en waarschijnlijk een onderwerp met stevige concurrentie.

Laten we nog wat ideeën aan onze lijst toevoegen. Kan zijn…

 • Beste microfoons voor interviews
 • Beste microfoon onder $ 200
 • Best klinkende microfoons

En:

 • Microfoons zonder achtergrondgeluid

We zijn nu alleen maar ideeën aan het verzamelen. Ze zijn allemaal op een bepaalde manier gerelateerd aan ons gekozen onderwerp – en vervolgens gaan we ze verfijnen en uitzoeken welke ons de beste kans op rangschikking geeft.

C. De concurrentie verslaan

Start Google Zoekwoordplanner . Het is een gratis tool die wordt gebruikt voor Google Ads; het geeft een ruwe indicatie van het zoekvolume voor zoekwoorden. Houd er rekening mee dat u een Google Ads-account nodig heeft om hier toegang toe te krijgen, maar het is de moeite waard om te doen.

Dit is wat we krijgen met de bovenstaande zinnen:

 

OK, dus het lijkt erop dat het podcasting-idee verreweg het meest populaire onderwerp is. Afgezien van het trefwoord ‘interviews’, zou ik zeggen dat er echt geen reden is om de andere ideeën na te streven.

“Beste microfoons voor podcasting” is echter een zeer competitieve zoekterm. Tenzij we schrijven voor een website met een onverslaanbare domeinautoriteit, is de kans klein dat we opgemerkt worden. We moeten verder graven…

Hier gaan we kijken naar Long-Tail Keywords .

We proberen termen aan de zoekwoordgroep toe te voegen die de concurrentie verminderen en toch iets relevants en nuttigs voor mensen opleveren.

We kunnen zien dat “podcasting” een hot topic is. Laten we, door deze gedachtegang te volgen, ‘hoe een podcast op te nemen’ aan de lijst toevoegen. We krijgen even goede resultaten, maar volgens Google is er iets minder concurrentie.

 

Oké, misschien komen we ergens…

Laten we wat verder kijken. Open Google Trends . Dit toont ons het interesseniveau van zoekwoorden in de loop van de tijd op basis van organisch verkeer.

 

Interessant. De blauwe lijn is “beste microfoons voor podcasting.” De gele lijn is echter “hoe een podcast op te nemen”.

We kunnen dus zien dat er absoluut veel vraag is naar het leren opnemen van een podcast. (Het lijkt erop dat mensen geïnteresseerd zijn in het starten van hun eigen podcast thuis, waarschijnlijk met een beperkt budget.)

Hoe kunnen we onze inhoud aanpassen om iets nuttigs over het onderwerp te bieden?

We moeten ons in hun schoenen verplaatsen. We moeten denken zoals onze lezers – en begrijpen waarom ze naar deze termen zoeken.

D. Zoekintentie

Mensen gebruiken zoekmachines om drie soorten redenen:

 1. Navigatie – Ze willen ergens specifiek naartoe
 2. Informatie – Ze willen iets leren
 3. Transactie – Ze willen iets kopen

Als iemand zoekt naar ‘hoe een podcast op te nemen’, dan is hij duidelijk op zoek naar informatie. Maar deze persoon kan ook nieuwsgierig zijn naar de verschillende apparatuur die nodig is voor podcasting. Dus iets als een microfoonvergelijking of -review kan voor hen nuttig zijn, omdat ze waarschijnlijk binnenkort audioapparatuur gaan kopen voor hun podcast.

Forums controleren

Er zijn een aantal manieren waarop u dieper kunt ingaan op de zoekintentie. Soms is het handig om te zien wat echte mensen vragen op forums en op plaatsen zoals Reddit of Quora.

Wat u kunt doen, is zoeken in populaire subreddit-threads – misschien in dit geval iets zoals u hier ziet.

Na het doorzoeken van veel berichten, vind je misschien enkele overeenkomsten. Laten we aannemen dat mensen om advies vragen over wat voor soort uitrusting ze moeten kopen voor podcasting. Misschien iets specifiekers, zoals vragen hoe podcasts op hun smartphone kunnen worden opgenomen.

Het lijkt een redelijke vraag – en waarschijnlijk een die een nuttig artikel zou opleveren!

Google-suggesties

Een andere optie is om terug te gaan naar Google en te kijken wat het suggereert als een gerelateerde zoekopdracht onderaan de pagina…

Google-suggesties gebruiken voor gerelateerde zoekopdrachten

Hmm… kijk eens aan! “Hoe een podcast op de iPhone op te nemen.” Het lijkt erop dat we iets op het spoor zijn…

Vanaf hier is het aan jou om de beste aanpak voor je inhoud te bepalen. Het hangt grotendeels af van de site waarvoor je schrijft en hun publiek. Onthoud de drie soorten zoekintenties .

Zo zien de zoekresultaten eruit voor ‘Een podcast opnemen op de iPhone’.

Google-zoekvoorbeeld

Helemaal bovenaan hebben we productsuggesties, die Transactioneel zijn .

Dan hebben we een Google Featured Snippet . Featured Snippets zijn de droom van elke content creator! Google maakt in feite een momentopname van inhoud die het het meest relevant en nuttig vindt en plaatst deze bovenaan de resultaten. Het lijkt erop dat iemand een How-To-artikel heeft geschreven.

Dan hebben we verschillende informatieve pagina’s:

Ziet eruit als een andere How-To-gids. Ik bespeur hier een patroon…

Vervolgens zijn er enkele videoselecties—

Video zou een heel aparte cursus op zich kunnen zijn, dus we zullen er hier niet te ver op ingaan. Over veel elementen heb je geen controle, zoals productiewaarden en creatieve richting, maar video is geweldig voor SEO .

Google reserveert vaak de allereerste zoekresultaten voor het uitlichten van videocontent. Dus het hebben van een relevante video op YouTube is bijna als een snelle doorgang naar de top van de SERP’s.

Naast het feit dat mensen hongerig zijn naar video-inhoud – en dat de vraag ernaar elke dag meer en meer groeit – sla je echt twee vliegen in één klap. Google en YouTube zijn de gekroonde koningen van zoekmachines. YouTube zelf verwerkt meer dagelijkse zoekopdrachten dan Bing, Yahoo, AOL en Ask samen!

U wordt dus niet alleen weergegeven in ’s werelds op één na grootste zoekmachine, maar u heeft ook een betere kans om op de #1 -zoekmachine te komen…

Dus al met al is het veilig om te zeggen dat “Hoe een podcast op de iPhone op te nemen” een goudmijn voor zoekmachines is. Veel mogelijkheden om hier opvallende inhoud te produceren.

Je hebt een aantal keuzes. Uiteindelijk vereist de richting die u inslaat een laatste beetje onderzoek naar de zoekintentie.

Je zou kunnen schrijven over een populaire microfoon die speciaal is ontworpen voor iPhone-podcasting. Dit kan dienen als een geweldig marketingartikel, terwijl het ook nuttig kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar informatie.

Of u kunt een gedetailleerde handleiding schrijven over het selecteren van de juiste apparatuur voor mobiele podcasting en hoe u dit allemaal kunt instellen zodat de lezer klaar is om te beginnen met opnemen. Als je de ultieme “How-To”-gids hebt gemaakt, zou deze een grote kans kunnen maken om een ​​Featured Snippet te worden.

Wat je ook besluit, onthoud dit:

Bied iets zeer gewenst dat nog niet bestaat.

OF verbeter iets dat al bestaat. Vind de gemiste kansen en maak het beter.

Zorg ervoor dat het relevant en nuttig is voor wat mensen zoeken.

Zorg ervoor dat er genoeg verkeer wordt gegenereerd rond het onderwerp… Maar niet iets dat te competitief is – anders wordt het moeilijker om gevonden te worden.

E. Handige hulpmiddelen

Veel van het werk dat we zojuist hebben besproken, kan enorm worden vereenvoudigd – en zelfs verbeterd – als je bereid bent te investeren in de juiste tools.

Als u het zich kunt veroorloven, raden we u ten zeerste een Lite- of Standard-abonnement aan bij Ahrefs . Hun hulpprogramma’s voor Keyword Explorer en Content Gap kunnen u echt ongelooflijke details geven over hoe de topsites op Google rangschikken. U heeft een veel gemakkelijkere kans om de zwakke punten van uw klant te vinden – en hoe u die kunt benutten om uw klanten te helpen hen te overtreffen.

Een ander geweldig alternatief is Moz Pro . Ze hebben echt geweldige tools voor zoekwoordanalyse.

F. Inhoud die het beste scoort

Tot slot: is er een type inhoud dat de neiging heeft om beter te scoren dan andere?

Nou, niets is natuurlijk gegarandeerd – maar er zijn bepaalde soorten inhoud die de neiging hebben om meer verkeer binnen te halen – en ook dat uw klanten het leuk zullen vinden als u schrijft. Laten we het over drie hebben:

Handleidingen

Onthoud dat een van de belangrijkste redenen waarom mensen zoekmachines gebruiken, is om informatie te verzamelen. Ongeveer 80% van de informatieve zoekopdrachten begint met de woorden “Hoe …”

Mensen houden van “How-To”-gidsen. Ze komen direct ter zake van een onderwerp en presenteren (idealiter) informatie op een duidelijke, gemakkelijk te volgen manier. Dit is precies het type inhoud dat Google het liefst indexeert.

Ze zijn nuttig, relevant en een fantastische manier voor schrijvers om bekendheid te krijgen.

Op onderzoek gebaseerde artikelen

Zin om je in een onderwerp te verdiepen? Het internet kan altijd meer gezaghebbende artikelen gebruiken.

Het is een veel voorkomende misvatting dat veel verkeer en leads afhankelijk zijn van de hoeveelheid van je berichten. In werkelijkheid zullen slechts een paar kwaliteitsberichten wonderen verrichten.

Deze artikelen doorstaan ​​de tand des tijds, omdat er niets anders is dan dit.

Toegegeven, dit soort berichten hebben tijd nodig om te schrijven. Het zijn geen snelle kleine blurbs. Ze vereisen onderzoek, planning en expertise om te slagen.

Maar als je een brandende vraag kunt beantwoorden die mensen nodig hebben – en het werk kunt doen dat maar weinig anderen bereid zijn te doen – dan zul je lange tijd onbetwist standhouden.

Infografieken

We hebben veel over woorden gesproken… maar hoe zit het met beelden?

De SEO-waarde van afbeeldingen (en video) kan niet worden overschat.

Infographics zijn vooral goed in het condenseren van informatie tot iets dat gemakkelijk op te nemen is. We verwerken informatie natuurlijk sneller als we het kunnen zien. We onthouden het ook beter.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat infographics gemakkelijker op verschillende apparaten kunnen worden gedeeld. Ze zullen zich als een lopend vuurtje verspreiden. Daarom gebruiken veel SEO’s infographics voor linkbuilding.

Veel hangt af van de ontwerper, maar uw betrokkenheid bij het maken van een infographic lijkt erg op hoe u een artikel zou benaderen. U moet nog steeds trefwoordonderzoek doen, de zoekintentie begrijpen en een manier vinden om nuttige informatie te verstrekken, maar doe dit allemaal op een uiterst economische manier.

Laat u niet misleiden door het kleinere aantal woorden. Het is een hele uitdaging om complexe informatie op een eenvoudige, duidelijke manier uit te leggen. Streef naar duidelijkheid; een verwarrende infographic kan erger zijn dan helemaal geen infographic.

Aangezien zoekmachines geen woorden kunnen indexeren die zijn ingesloten in een afbeeldingsbestand, is het belangrijk dat u de infographic ook koppelt aan tekst die de belangrijkste trefwoorden omvat. Dit zal de crawlers helpen begrijpen wat voor soort inhoud er op de pagina staat.

Om hoog te scoren in SERP, moeten afbeeldingen, net als al het andere in uw inhoud, worden geoptimaliseerd…

…wat ons bij ons volgende hoofdstuk brengt.

Hoofdstuk 5: Onsite Optimalisatie

A. Wat is Onsite Optimalisatie?

Op dit punt heb je geleerd dat je, om hoog in de zoekmachines te komen, absoluut relevante, nuttige en hoogwaardige inhoud moet schrijven. Het begint allemaal met geweldige inhoud. En als schrijver zou dit al en altijd je belangrijkste focus moeten zijn.

Maar wat doe je als je content al op een webpagina is gepubliceerd? Hoe zorg je ervoor dat het daadwerkelijk wordt gevangen door de kruipende spinnen?

Dit deel van het proces wordt Onsite Optimization genoemd – en het vereist een beetje kennis van HTML en webontwikkeling. Maak je geen zorgen, je hoeft absoluut geen programmeur te zijn – en we gaan ons alleen concentreren op wat je als schrijver moet weten voor dit proces; de “technische dingen” zijn zeer beperkt.

B. Zoekwoordplaatsing

Het grootste deel van uw optimalisatiewerk zal gericht zijn op de juiste plaatsing van zoekwoorden . Dit is het nemen van de woorden en sleutelzinnen die zoekmachines moeten gebruiken en deze invoegen in alle elementen van een pagina die crawlers scannen op informatie, zoals:

Titeltags, metabeschrijvingen, koppen, alineatekst, alt-tekst van afbeeldingen en de URL.

Laten we het over elk afzonderlijk hebben:

Koppen en titeltags

Er is nergens belangrijker voor uw hoofdzoekwoord dan in de titeltag van de pagina .

Dit is de kop van de site die wordt weergegeven in Google-zoekopdrachten, en het is wat bovenaan uw browsertabblad wordt weergegeven wanneer u op de pagina bent. Het moet dus beschrijvend en relevant zijn voor de inhoud van de pagina.

De <title> -tag komt precies bovenaan het HTML-bestand van een pagina, in de <head>-sectie. Het zal er als volgt uitzien:

<title>Geweldige KEYWORD-inhoud die u moet lezen</title>

De <title> verschijnt echter niet echt zichtbaar op de geladen pagina; het is eigenlijk alleen voor zoekmachines om te zien. Wat de lezer zal zien, zijn de Heading- tags:

Beginnend bij de belangrijkste, h1 , helemaal tot aan de minst belangrijke kop, <h6> – deze helpen om de inhoud een logische structuur te geven, waardoor het voor zowel mensen als crawlers gemakkelijker wordt om de inhoud snel te begrijpen.

Er mag slechts één h1 -kop op een pagina staan, helemaal bovenaan en is meestal een duplicaat van uw title-tag. Dit is de hoofdkop van uw pagina – en het is de moeite waard om erover na te denken, zodat het opvalt…

Een geweldige kop schrijven

Net als een goede krantenkop, moet je hoofdkop de aandacht van de lezer trekken met de belofte van een lonende, niet te missen ervaring. Het moet aanlokkelijk klinken. Dit is tenslotte uw lokaas om lezers te lokken.

 • Het moet beschrijvend zijn voor de inhoud van de pagina.
 • Het mag niet alleen een mashup van zoekwoorden zijn.
 • Het is het beste om het onder de 66 tekens te houden; dit is het punt waarop Google de <title> afsnijdt met een ellips […]

Ook moet uw hoofdzoekwoord zo dicht mogelijk bij het begin van de titel staan. U wilt er zeker van zijn dat iedereen die de zoekresultaten doorbladert, het woord zal vinden waarnaar ze op zoek zijn. De meeste mensen zullen uw volledige zoekmachinelijst niet lezen.

Dus wat zorgt voor een pakkende kop? Welnu, er zijn een paar beproefde methoden die de slag lijken te slaan:

 • Hou het simpel.
 • Wees direct .
 • Gebruik data of getallen indien mogelijk. Bijvoorbeeld ‘7 voedingsmiddelen om te eten voor een betere huid’ in tegenstelling tot ‘Soorten voedsel om te eten voor een betere huid’.
 • Breng een gevoel van urgentie over voor productbestemmingspagina’s of tijdgevoelig materiaal.
 • Begin het met “Hoe …” en gebruik datums. Bijvoorbeeld: “Hoe maak je een website in 2020”
 • Stel het als een vraag. Dit trekt natuurlijk de lezer naar binnen, die het met het antwoord wil oplossen.

Ondertitels

De rest van de koppen van uw pagina zou een geleidelijke ontwikkeling moeten volgen om specifieker te worden naarmate ze van <h2> naar <h6> gaan.

De <h2> koppen verdelen de pagina in grote secties op basis van onderwerp. Het is een goede vuistregel om uw andere zoekwoorden hier in te voeren die u wilt dat de zoekmachines bereiken.

Het is echter veel belangrijker dat de inhoud op een natuurlijke manier stroomt, in plaats van duidelijke pogingen te doen om zoekwoorden te vinden. Google hecht tegenwoordig steeds minder belang aan zoekwoorden, dus het gaat echt meer om de gebruikerservaring dan om zoekbots.

Maak je daarom niet al te veel zorgen over zoekwoorden die verder gaan dan de <h2>-koppen. Zolang je de inhoud relevant en nuttig houdt, is je talent als schrijver veel waardevoller dan SEO-nitpicking.

Meta omschrijving

De metabeschrijving is wat wordt weergegeven als de paginasamenvatting in de resultaten van zoekmachines. Hoewel Google beweert dat dit gebied geen rankingfactor is, is het toch belangrijk dat u uw paginabeschrijving optimaliseert om de klikfrequentie te verbeteren.

Onthoud dat we streven naar een betere menselijke ervaring, niet alleen voor robots. Het hebben van een geoptimaliseerde paginabeschrijving kan het verschil betekenen tussen iemand die uw link volgt of iemand die er voorbij scrolt.

Nogmaals, het is altijd het beste om uw hoofdzoekwoord zo dicht mogelijk bij het begin van de tekst te plaatsen.

Het is ook een pluspunt als mensen de hele beschrijving kunnen lezen, zonder dat deze wordt afgebroken. Google staat over het algemeen een limiet van 155 tot 160 tekens toe , dus vat uw pagina zo duidelijk en beknopt mogelijk samen.

Alt-kenmerk afbeelding

De alt -tag wordt gelezen door zoekmachines om te begrijpen waar de afbeelding over gaat. Omdat afbeeldingen afzonderlijk worden geïndexeerd in zoekmachines, vergroot u effectief uw zichtbaarheid en rangschikking door uw afbeeldingen te optimaliseren.

Als het zinvol is, probeer dan ook uw doelzoekwoord hier op te nemen. Het ziet er ongeveer zo uit in een HTML-bestand:

<img src=“path/filename.jpg” alt=“ Beschrijving van afbeelding met KEYWORD  >

Hoofdparagraaftekst

Naast de paginakop en metabeschrijving, is het absoluut noodzakelijk dat de openingsparagraaf van uw inhoud uw hoofdzoekwoord bevat – nogmaals, zo dicht mogelijk bij het begin.

Wanneer lezers een link van zoekmachines volgen, verwachten ze meteen de inhoud te vinden die ze nodig hebben. Als je openingsparagraaf dwaalt voordat je ter zake komt – of erger nog, als het helemaal niet relevant is voor het zoekwoord – dan is de kans groot dat je meteen je publiek kwijt bent.

Als het te veel moeite kost om direct organisch in het zoekwoord te werken, kunt u waar nodig ook synoniemen of verwante woorden gebruiken.

Google begrijpt wanneer bepaalde woordgroepen en synoniemen moeten worden gegroepeerd, dus uw belangrijkste zorg is altijd om te schrijven wat het meest natuurlijk aanvoelt, in plaats van zoekwoorden in het hoofd van de lezer te hameren.

Pagina-URL’s

De URL van uw webpagina wordt helemaal bovenaan uw browservenster weergegeven. Hier mogen geen verrassingen zijn; je weet hoe een URL eruit ziet:

https://www.voorbeeld.com/descriptive-page-url-with-main-keyword.php _

Het is om een ​​aantal redenen belangrijk dat uw zoekwoord in de URL wordt weergegeven.

Ten eerste helpt het zoekmachines direct om uw site te indexeren. De URL is vrijwel het eerste contactpunt in hoe een crawler bepaalt of een site relevant is voor zoekresultaten. Vooral als de rest van uw pagina minder geoptimaliseerd is, is het hebben van een zoekwoord in de URL een goed back-upplan om de positie te verbeteren.

De tweede reden is dat het over het algemeen de gebruikerservaring verbetert. Bij het delen van een artikel of het typen van een URL in de browser, kijkt niemand graag naar zoiets als dit:

http://www.voorbeeld.com /9284956643_?!jfsdl2/rel_js9838472445ww88.html

Zorg er voor het welzijn van iedereen voor dat uw URL de inhoud beschrijft en logisch is.

Maak het ook niet te lang. Kort en memorabel is het beste.

Alles wat u kunt doen om het voor mensen gemakkelijker te maken om uw inhoud te vinden en te delen, is de moeite waard voor de boost in SEO.

C. HTTPS (SSL-certificaten)

Nu we het toch over URL’s hebben: SSL is een Google-rangschikkingsfactor en het hebben van een SSL-certificaat op uw website zal een kleine, kleine boost in de positie geven.

Visueel is het enige verschil dat het maakt in een URL de verandering van http:// naar https:// . Onder de motorkap betekent dit dat de site is geverifieerd en versleuteld, waardoor deze veiliger is voor eindgebruikers.

Aangezien Google er alles aan doet om mensen de meest bruikbare, relevante en veiligste inhoud te bieden die mogelijk is, zal een website met een SSL-certificaat natuurlijk een kleine boost in SEO verdienen door er een te hebben.

Het opzetten van een voor uw website is vrij eenvoudig, en het wordt meestal gedaan via het accountpaneel van uw hostingprovider.

Kleinere blogs hebben mogelijk alleen het certificaattype Domain Validation (DV) nodig , maar als je een grotere e-commercesite bent, wordt het ten zeerste aanbevolen om het Extended Validation (EV) -certificaat te halen.

D. Robots.txt & Sitemap XML

Dit is een kleine toevoeging – maar met grote gevolgen. Zoiets als het omdraaien van de “aan”-schakelaar zodra een machine is gebouwd – uw website genereert geen organisch verkeer als de zoekmachines niet weten dat deze bestaat . Dus laten we het wat kracht geven.

De Robots.txt is een tekstbestand dat de crawlers van zoekmachines instructies geeft of een pagina openbaar of privé moet worden gemaakt. De standaardinstelling is ” toestaan” – wat betekent dat u wilt dat zoekmachines u vinden. In sommige gevallen wilt u misschien bepaalde inhoud blokkeren, zoals inlogpagina’s of premium inhoud zoals e-boeken. Hier zou je het op “disallow” zetten .

U kunt deze instellen voor afzonderlijke pagina’s, bredere delen van uw site zoals een blog of de hele website zelf. Zorg ervoor dat u hier de juiste keuze maakt.

Uw sitemap is een bestand dat zoekmachines een overzicht geeft van hoe uw pagina’s met elkaar zijn verbonden en met elkaar in verband staan. Zoekmachines zoals Google lezen dit bestand om uw site intelligenter te crawlen. Een sitemap vertelt Google welke pagina’s en bestanden u belangrijk vindt op uw site en biedt ook waardevolle informatie over deze bestanden: bijvoorbeeld voor pagina’s, wanneer de pagina voor het laatst is bijgewerkt, hoe vaak de pagina is gewijzigd en eventuele alternatieve taalversies van een pagina.

E. Interne koppeling

Als iemand het nu heeft over links in SEO, denken we er meestal aan om links van externe sites te krijgen die naar jouw site verwijzen. En daar komen we zo op terug — maar laten we het eerst hebben over alle links binnen uw site — we noemen dit interne links .

Als je je hele website als een enorm spinnenweb ziet, zijn alle interne links de draden die het samen verweven. Hoe meer alles met elkaar verbonden is, hoe beter het verkeer zal doorstromen.

Terwijl u inhoud voor een bepaalde pagina schrijft, moet u op hoog niveau de rest van de inhoud op de website bekijken. Zijn er plaatsen waar u naar een andere pagina kunt verwijzen en er op een natuurlijke manier naartoe kunt linken?

U wilt niet overal links spammen of ze geforceerd laten lijken, maar het doel is om lezers aan uw inhoud vast te houden en uw bekendheid te vergroten.

Het delen van links naar gerelateerde inhoud kan zowel nuttig zijn voor lezers als uw SERP verbeteren.

Dus als schrijver vinden klanten het fijn als je kunt linken naar andere pagina’s van de site van de klant binnen de inhoud die je momenteel aan het schrijven bent. Interne links zijn belangrijk en helpen de SEO van de klant.

Zoekmachines analyseren deze onderlinge verbondenheid – zoals we hebben geleerd van sitemaps – en zullen beter begrijpen hoe uw site relevant is voor mensen. Wanneer een site logisch is gestructureerd en aan elkaar is gekoppeld, kunnen zoekmachines de inhoud sneller crawlen en in wezen “de punten met elkaar verbinden” efficiënter.

Het resultaat is een betere SEO.

F. Links repareren en omleiden

Een ander aspect van onsite optimalisatie is het vinden en repareren van kapotte links binnen uw website. Stel dat u bijvoorbeeld een webpagina heeft met de URL als volgt:

https://voorbeeld.com/over-mijn-bedrijf

Maar later realiseerde je je dat je de url van de pagina wilde hernoemen naar iets beters, zoals dit:

https://voorbeeld.com/over-ons

Als u nu de pagina-URL hernoemt, is dat prima. Maar er kunnen andere pagina’s op uw site zijn die naar de oude URL linken en u heeft dus een verbroken link.

Gebroken links

Om ervoor te zorgen dat onze lezers niet op een “404” -fout stuiten wanneer ze op die verbroken link klikken, moeten we deze repareren.

Een handige, gratis tool die u kunt gebruiken om te zien of uw site verbroken links heeft, is W3C Link Checker .

U kunt uw site eenvoudig doorzoeken op verbroken links en deze vervolgens intern herstellen.

Hoe zit het nu met externe sites die linken naar de URL van uw oude pagina?

URL’s omleiden

Telkens wanneer u een bestaande webpagina heeft die al veel verkeer heeft gezien en een gezonde aanwezigheid op internet heeft opgebouwd, kan het eenvoudigweg wijzigen van de URL een negatieve invloed hebben op de SEO.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de pagina enkele weken geleden door een website is gedeeld, of dat iemand de link in zijn bladwijzers heeft opgeslagen. Als je daarna de URL van de pagina hebt gewijzigd, zullen lezers die verwachten de pagina via een oude link te vinden, ontdekken dat daar niets meer bestaat…

Daarom moet u een zogenaamde 301 Redirect toepassen .

Een 301 Redirect vertelt de server dat al het inkomende verkeer naar de oude URL nu naar een nieuw adres moet verwijzen. Deze omleiding wordt automatisch afgehandeld voor de lezer, en meestal zijn ze zich niet bewust van de wijziging. Het beste van alles is dat het SEO-sap van de oude link nog steeds wordt behouden in de zoekresultaten.

G. Deelbaarheid vergroten

Een ander aspect van onsite optimalisatie is ervoor te zorgen dat uw website deelbaar is. Een van de beste manieren voor content om bekendheid en verkeer te krijgen, is door het te verspreiden via socialemediakanalen.

Het type inhoud bepaalt welk socialemediaplatform het beste is – bijvoorbeeld Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, enz. – maar als u zich bewust bent van de gewoonten van uw publiek, is er geen snellere manier om inhoud te starten trending.

Maak sociaal delen zo gemakkelijk mogelijk voor je kijkers. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat u knoppen voor sociaal delen opneemt in de zijbalk of bovenaan uw pagina. Het is een subtiel maar effectief signaal dat aanmoedigt om te delen. Nogmaals, ken uw publiek en neem alleen de meest relevante platforms op.

Als er prominente sociale beïnvloeders in uw netwerk zijn, overweeg dan om inhoud te schrijven waarvan u weet dat deze voor hen en hun publiek interessant zal zijn – en waarvan u zeker weet dat deze zal worden gedeeld.

Het bereik van hun netwerk zal van onschatbare waarde blijken te zijn als het zich verspreidt naar gebieden buiten het uwe.

H. Een betere gebruikerservaring creëren

Een ander aspect van onsite optimalisatie is User Experience , of kortweg UX .

Gebruikerservaring is de gedachte en het proces van het creëren van een naadloze en plezierige website. Het zijn alle elementen die samenkomen om een ​​samenhangend geheel te vormen.

De functionaliteit en de algehele presentatie van een site is zwaar in de ogen van zoekmachines. Dit is een uitgebreid onderwerp, dus we gaan alleen bespreken wat u als schrijver kunt doen voor een betere gebruikerservaring.

Idealiter regelt een UX Designer de meer technische aspecten. Zaken als het optimaliseren van afbeeldingsformaten , het verkorten van laadtijden , mobile-first design en het verkleinen van code liggen een beetje buiten ons stuurhuis.

Maar wat we wel kunnen controleren, is ervoor zorgen dat onze inhoud goed wordt gepresenteerd en gemakkelijk te begrijpen is.

Als zoekmachines mensen naar onze pagina leiden op basis van bepaalde zoekwoorden, willen we er zeker van zijn dat de inhoud die we hen bieden, overeenkomt met die zoekwoorden.

 • Vloeit de inhoud op natuurlijke wijze van sectie naar sectie?
 • Is het gemakkelijk om van de ene pagina naar de andere te navigeren?
 • Is de inhoud van de site logisch gestructureerd? Zijn specifieke onderwerpen genest in bredere categorieën?
 • Zijn er relevante links aanwezig die de lezer betrokken en geïnformeerd houden?
 • Houd je de lezer actief? Call-to-action-knoppen en het aanmoedigen van lezers om op artikelen te reageren, zijn manieren om de betrokkenheid te vergroten.

Een goede gebruikerservaring komt vooral neer op de uitvoering van uw schrijven. Er is echt niets mis mee – slecht bedachte inhoud zal gewoon niet goed scoren.

Ervan uitgaande dat uw inhoud al van topkwaliteit is, is het nu tijd om na te denken over hoe u uw lezers kunt vasthouden nadat ze deze hebben geconsumeerd.

Ze verwijzen naar ander gerelateerd materiaal, of manieren bedenken om lezers betrokken te houden, maakt allemaal deel uit van het creëren van een betere gebruikerservaring.

Hoe meer mensen bereid zijn om met uw inhoud om te gaan, hoe hoger u scoort in de zoekmachines.

Hoofdstuk 6: Backlinks & Linkbuilding

A. Offsite optimalisatie

Aan de andere kant van de medaille is er wat we noemen Offsite Optimization . Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit SEO-optimalisaties die buiten uw website worden uitgevoerd.

Er zijn veel manieren om de SEO van een website te verbeteren door externe factoren. Social media marketing en influencer marketing zijn twee voorbeelden.

Het basisidee achter offsite-optimalisatie is om ergens op internet een oorsprongspunt te creëren dat rechtstreeks naar uw site linkt.

Deze praktijk heet Link Building – en zoals we al zeiden, het is een groot deel van SEO en iets dat je als freelance schrijver moet leren beheersen.

Dus laten we erin duiken en beginnen te praten over backlinks!

B. Wat is een backlink?

Zoals we al vermeldden, zijn backlinks een van de belangrijkste rankingfactoren die de ranking van een website beïnvloeden. Backlinks zijn zo belangrijk dat er hele bureaus en bedrijven zijn die zich uitsluitend richten op linkbuilding, net als wij hier bij Link-able.

Maar wat is een backlink precies – en waarom zijn ze zo belangrijk?

Nou, je weet waarschijnlijk al wat een backlink is. Een backlink is in wezen slechts een hyperlink van een externe website die verwijst naar een pagina op uw website. Klinkt eenvoudig genoeg, toch?

U realiseert zich echter misschien niet hoe belangrijk backlinks zijn.

Backlinks zijn een fundamenteel onderdeel van het web en bieden gebruikers een manier om tussen pagina’s te navigeren en nieuwe websites te ontdekken.

Een backlink naar uw website kan:

 • Verbeter uw SEO en geef u betere rankings in de SERP’s
 • Het zorgt voor meer verwijzingsverkeer naar uw website, simpelweg door directe klikken
 • Het helpt uw ​​bedrijf met naamsbekendheid
 • Het bouwt vertrouwen en autoriteit op voor uw website
 • En het is geweldig voor PR.

Dus, zoals je kunt zien, bieden backlinks verschillende voordelen. Kortom, hoe meer backlinks u heeft die naar uw website verwijzen, hoe populairder deze zal zijn.

Nu, als het gaat om linkbuilding, concentreren de meeste mensen zich alleen op de SEO-voordelen, zoals uiteindelijk beter scoren in de SERP’s. Dit begon allemaal met de uitvinding van  PageRank . PageRank is een algoritme dat door Google wordt gebruikt om websites in de SERP’s te rangschikken op basis van het aantal en de kwaliteit van backlinks die naar een pagina verwijzen.

Het basisidee is dat een webpagina met meer backlinks belangrijker moet zijn dan een pagina met minder backlinks. Met andere woorden, backlinks helpen Google om het belang van een webpagina te bepalen en of ze die pagina hoger in de SERP’s moeten rangschikken dan een andere pagina.

Denk er zo over. Google gebruikt backlinks als een “stem” en elke stem kan worden beschouwd als een goedkeuring voor de pagina waarnaar wordt verwezen.

Maakt het uit waar de links vandaan komen? Ja . Absoluut. Niet alle links zijn gelijk gemaakt.

Het draait allemaal om het verkrijgen van hoogwaardige backlinks – u kunt dus niet zomaar beginnen met spammen en overal links invoegen. Er zijn grofweg drie factoren die een kwalitatieve backlink bepalen:

 • Relevantie
 • Vertrouwen
 • en Autoriteit

De eerste is vrij duidelijk – we hebben al gesproken over hoe lezers verwachten te worden doorverwezen naar relevante inhoud. Als een artikel over tuintips plotseling zou linken naar “Bob’s carwash” verderop, zou de link zeker niet relevant zijn – en zou waarschijnlijk een rode vlag voor spam veroorzaken.

Vertrouwen en Autoriteit zijn afhankelijk van de bron zelf. Stel je voor dat je een webpagina hebt over “de beste elektrische gereedschappen” en deze heeft twee backlinks: een van Home Depot en de andere van een aangesloten blogger die elektrisch gereedschap verkoopt. Nu zijn beide links relevant, maar welke bron zou volgens u betrouwbaarder en gezaghebbender zijn? Nou, het wordt waarschijnlijk Home Depot.

DUS in dit scenario zou een backlink van de website van Home Depot veel meer vertrouwen en gezag hebben dan een kleinere, minder bekende website.

Dus eigenlijk zijn backlinks die relevant zijn en afkomstig zijn van betrouwbare en gezaghebbende websites waar u zich op moet concentreren.

C. Domeinautoriteit (DA)

Dit brengt ons bij de vraag; hoe bepaal je wat een betrouwbare en gezaghebbende website is?

Laten we het hebben over domeinautoriteit .

Domeinautoriteit is een door Moz ontwikkelde, industriestandaard metriek om de algehele autoriteit en betrouwbaarheid van een website te beoordelen.

Hoewel dit de meest populaire statistiek is, zijn er andere zoals:

 • Domeinbeoordeling van Ahref (DR)
 • En Majestic’s Citation Flow (CF) en Trust Flow (TF)

Elk van deze metrische gegevens is goed om u te helpen het vertrouwen en de autoriteit van een website te evalueren, maar we houden ons voor deze handleiding aan de Moz’s Domain Authority-statistiek, aangezien de meeste linkbuilders hier gewoonlijk naar verwijzen.

Domeinautoriteit varieert van 1 tot 100, waarbij hogere scores overeenkomen met een groter vermogen om te rangschikken. In theorie zal Google een DA 90-site als veel gezaghebbender en betrouwbaarder beschouwen dan een DA 30-site.

Daarom is het basisidee dat hoe hoger de domeinautoriteit van een site is, hoe waardevoller een backlink van die site zou zijn.

Dus bij het bouwen van links voor klanten, kunt u meer in rekening brengen voor het bouwen van backlinks op sites met een hogere domeinautoriteit.

We raden aan om backlinks te krijgen op sites met een DA van 40 of hoger .

En mocht u zich afvragen hoe u de Domain Authority van een website kunt achterhalen, er zijn tal van gratis tools die u online kunt gebruiken, zoals DA Checker .

D. Dofollow VS Nofollow-links

Oké, nu we weten wat een backlink is en waarom ze waardevol zijn, laten we de twee soorten backlinks bespreken die je waarschijnlijk zult krijgen: een Dofollow- backlink of een Nofollow- backlink.

Hoewel beide uiteindelijk gunstig zijn, is er een duidelijk verschil tussen de twee dat van invloed is op hoeveel SEO-sap u uiteindelijk krijgt.

Dofollow

Dofollow-links zijn de gouden gans. Ze zijn de prijs waar pagina-eigenaren naar streven. Dit komt omdat Dofollow-links Google vertellen om de paginarangschikking rechtstreeks door te geven aan de URL waarnaar ze linken en de paginarangschikking rechtstreeks kunnen beïnvloeden.

Weet je nog hoe we zeiden dat backlinks als stemmen zijn? Welnu, Dofollow-links zijn in feite de stemmen die Google telt.

Nofollow

Het andere type backlink dat u kunt krijgen, is een Nofollow-backlink

Een Nofollow-link ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit als een dofollow-link, maar als u de HTML-code van de pagina bekijkt, ziet u dat er één eenvoudige toevoeging in de code is, die er als volgt uitziet:

Dofollow voorbeeld:

<a href=“https://yourwebsite.com”>Een nofollow-link naar uw website</a>

Nofollow-voorbeeld:

<a href=“https://yourwebsite.com” rel=“nofollow” >Een nofollow-link naar uw website</a>

Dus eigenlijk kun je alleen zien of de link een dofollow of nofollow is door de HTML-code te bekijken. Om dit te doen, moet je de broncode van de pagina bekijken. Klik met de rechtermuisknop op de pagina in uw browser en klik op “Paginabron weergeven”.

Zoek vervolgens naar de link in de HTML van de pagina.

Als je ergens in de link rel=”nofollow” ziet staan, dan is dat een nofollow-link. Anders is de link dofollow.

Nu zijn er twee uitzonderingen die Google onlangs heeft toegevoegd. Er is ook een rel=”sponsored” en een rel=”usg”. Dus als je in plaats daarvan een van deze ziet, moet je de link in principe als een nofollow beschouwen.

Het grote verschil tussen dofollow- en nofollow-links is dat Nofollow-links in principe door Google worden genegeerd. Ze vertellen Google om de paginarangschikking niet door te geven aan de pagina waarnaar de link verwijst en de crawlers van Google zullen de link meestal negeren.

Dus als je backlinks als stemmen beschouwt, zijn Nofollow-links in feite stemmen die niet worden geteld.

Ze zijn echter nog steeds belangrijk en bieden hun eigen voordelen. In plaats van mee te liften op de rangschikkingsautoriteit van een site, vertrouwen Nofollow-links op de werkelijke waarde en kwaliteit van een pagina om verkeer te genereren. In wezen beklim je de gelederen door mond-tot-mondreclame, in plaats van door algoritmen van zoekmachines.

Alleen al de zichtbaarheid op een populaire pagina met een nofollow-link naar uw website kan enorme voordelen opleveren.

Direct verwijzingsverkeer, naamsbekendheid, autoriteit en PR zijn allemaal waardige resultaten dankzij een Nofollow-link.

Dus nofollow-links zijn zeker waardevol, hoewel klanten helaas, als het gaat om linkbuilding, die waarde nooit lijken te begrijpen en doorgaans dofollow-links willen. Het probleem is dat je nooit een dofollow-link kunt garanderen, want dat is uiteindelijk aan de eigenaar of redacteur van de website. Dus bij linkbuilding voor klanten, garandeer ze nooit een dofollow-link en herinner hen aan de waarde van een nofollow-link. Dat gezegd hebbende, is het een goed idee om de klant een korting aan te bieden als de link nofollow blijkt te zijn. We raden een korting van 50% aan.

E. Ankertekst

Laten we nu verder gaan met de ankertekst van een backlink, die belangrijk is voor linkbuilding.

De ankertekst is de beschrijvende bewoording binnen een hyperlink waarop de gebruiker gewoonlijk zou klikken. In HTML ziet het er ongeveer zo uit:

<a href=“www.relevantpage.com”>Beschrijvende tekst van de link</a>

Op het gebied van linkbuilding zijn er verschillende categorieën waar de ankertekst in kan vallen, zoals:

 • gebrandmerkt
 • Naakte URL
 • website naam
 • Titel van pagina of blogbericht of Linkbuilding teksten
 • Exacte zoekwoorden
 • Gedeeltelijk overeenkomende zoekwoorden
 • LSI-trefwoorden
 • Geen tekst
 • en generiek

Voorbeelden van backlink-ankertekst

Het is het beste om natuurlijke en relevante ankertekst te gebruiken, aangezien Google geen al te uitgebreide ankertekst op prijs stelt. Vermijd meerdere repetitieve en op trefwoorden gebaseerde ankers, omdat dit een grote rode vlag als spam kan veroorzaken.

Gebruik als schrijver uw oordeel en creëer een natuurlijk, relevant en beschrijvend anker dat logisch is. Dit is altijd de beste aanpak.

F. Black-Hat Link Building en waarom het vermijden?

Voordat we beginnen te praten over het verkrijgen van backlinks, is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen white hat en black hat linkbuilding.

Als je je herinnert uit ons eerste hoofdstuk, noemden we Black Hat SEO als onderdeel van elke tactiek die is ontworpen om het systeem wiskundig te bedriegen – in feite Google voor de gek houden.

Dus in wezen zijn “White Hat” en “Black Hat” SEO twee tegengestelde methoden om de SERP’s te beïnvloeden. U moet zich altijd concentreren op SEO-strategieën met een witte hoed, maar laten we kort bespreken wat een methode als “Black Hat” kan kwalificeren – en waarom het uw tijd niet waard is.

Houdt iemand van spam?

… Dacht het niet.

Veel black hat-technieken zijn eigenlijk precies dat… spam – wat in feite een aanval is van tactieken die zijn ontworpen om met geweld indruk te maken. Het is ongelooflijk vervelend en voor niemand goed.

Als u de richtlijnen voor webmasters van Google bezoekt , ziet u de volledige lijst met black hat-technieken die u moet vermijden.

Dit zijn in de eerste plaats allemaal spam-technieken die in feite bedoeld zijn om zoekmachines te misleiden om de website hoger in de SERP’s te rangschikken. Ze werken zelden en bovendien zal Google, als ze worden betrapt, de site bestraffen en een handmatige actie toepassen.

Laten we, als schrijver die nieuw is in SEO, het hebben over twee gemakkelijk te vallen black hat-technieken.

Trefwoordvulling

De eerste is Keyword Stuffing – wat in feite een poging is om zoekmachines voor de gek te houden op basis van de woorden in de titel, metabeschrijving, URL, koppen of waar dan ook waar je ze zou kunnen invoegen. Voor beginners die nog niet bekend zijn met SEO, is het gebruikelijk om bij jezelf te denken: “Hé, laten we gewoon een aantal trefwoorden toevoegen waarvoor ik in mijn artikel wil ranken”.

Het probleem is dat keyword stuffing bijna nooit relevant is voor een echte persoon; het is gewoon een rommelige stapel trefwoorden die in het artikel wordt gegooid in de hoop dat een ervan overeenkomt met een zoekopdracht.

Het is gemakkelijk te herkennen – en duidelijk wat de bedoeling is. En ze steken uit als een zere duim voor een echt persoon. Hoewel het vroeger misschien werkte, worden crawlers van zoekmachines nu slim genoeg om dit ook te detecteren.

Als schrijver weet u waarschijnlijk dat u dit nog niet moet doen, maar u kunt in de verleiding komen om dit te doen omdat u denkt dat zoekmachines inhoud met trefwoorden nodig hebben. Onthoud dat het tactisch toevoegen van zoekwoorden een legitiem onderdeel is van onsite optimalisatie, maar het mag NIET spammen of overdreven zijn. Schrijf gewoon voor mensen en niet voor zoekmachines en het komt wel goed.

Schema’s koppelen

Het tweede type black hat-techniek waar u zich mee bezig moet houden, heeft betrekking op linkbuilding en Google noemt dit Link Schemes. Linkschema’s bestaan ​​uit verschillende manieren om paginarangschikkingen op onnatuurlijke wijze te manipuleren met backlinks

Voor iemand die nieuw is in SEO en die wil beginnen met linkbuilding, is het uiterst belangrijk om te begrijpen wat Google beschouwt als een linkschema.

https://support.google.com/webmasters/answer/66356

Het niet volgen van de technieken voor het bouwen van white hat-links kan resulteren in een Google-sanctie die het verkeer en de business van de website ernstig kan schaden.

Een van de meest populaire linkschema’s is simpelweg het kopen van backlinks. Het klinkt immers misschien als gezond verstand om een ​​website geld te bieden in ruil voor een backlink naar uw website. Aangezien websites backlinks nodig hebben om goed te ranken, waarom zou u dan niet gewoon andere website-eigenaren betalen om naar uw website te linken? Dat zou linkbuilding wel heel gemakkelijk maken, toch?

Welnu, dit wordt beschouwd als een koppelingsschema met Google en een trefzekere manier om uw website bestraft te krijgen.

Volgens de regels van Google mogen websites nooit aanbieden om backlinks te verkopen of te kopen die de pagerank overschrijden. Als je het je herinnert, betekent dat een backlink die dofollow is. Het is volkomen acceptabel en prima om te betalen voor een nofollow-backlink, omdat dat Google vertelt om geen enkele paginarangschikking te passeren.

Ondanks het feit dat Google geen websites wil die backlinks verkopen, zijn er genoeg websites die dit toch doen. Het is dus belangrijk om te begrijpen dat er websites zijn die uitsluitend bestaan ​​om backlinks te bouwen.

Dit soort sites wordt gewoonlijk Private Blog Networks of kortweg PBN’s genoemd . PBN’s zijn in feite een netwerk van websites die allemaal eigendom zijn van dezelfde persoon of hetzelfde bedrijf en voornamelijk zijn gebouwd voor het verkopen van backlinks. Ze zijn meestal goed vermomd om eruit te zien als legitieme websites, maar bestaan ​​meestal alleen om geld te verdienen door backlinks te verkopen.

Ze kondigen vaak publiekelijk aan dat ze gastbloggen toestaan ​​en hoewel je misschien in de verleiding komt om dit te doen, zul je merken dat ze je later om geld zullen vragen om je artikel en links te publiceren. Gastbloggen moet altijd gratis zijn. Als u ze geld betaalt, onthoud dan dat u betrokken raakt bij een koppelingsregeling. Om de zaken White Hat te houden, is het belangrijk om weg te blijven van PBN’s, omdat ze erg riskant zijn en vaak worden bestraft.

Als het gaat om het bouwen van black hat-links, zul je je gaan realiseren dat deze technieken bijna altijd uiteindelijk resulteren in irrelevante spam. Het belangrijkste is dat elke link die u bouwt relevant moet zijn en logisch moet zijn om daar te zijn. Neem dus geen snelkoppelingen in SEO, omdat ze uiteindelijk altijd tot een doodlopende weg leiden.

G. White-Hat Link Building-technieken

Laten we het nu hebben over white hat linkbuilding. Dit klinkt misschien als een contradictio in terminis na het leren over black hat linkbuilding

Het punt is dat Google niet van linkbuilding houdt. Ze willen dat alle backlinks vanzelf komen. Google stelt zelfs dat alle links die bedoeld zijn om de positie van een site in de zoekresultaten van Google te manipuleren  , kunnen worden beschouwd als onderdeel van een linkschema en als een schending van de richtlijnen voor webmasters van Google.”

Dus hoe bouw je in godsnaam backlinks naar een website als je beter wilt scoren in Google? Kortom, elke dofollow-backlink die u bouwt, zou resulteren in een linkschema.

Welnu, er zijn een paar white hat-linkbuildingtechnieken die over het algemeen worden gebruikt, en zelfs dan kunnen de lijnen vervagen. Maar laten we enkele veelvoorkomende white hat-technieken bespreken:

Outreachen en vragen

Dit is relatief eenvoudig. Laten we zeggen dat je de definitieve gids hebt geschreven over ” aardappelen telen”. Het is serieus de beste gids die er is over dit onderwerp. Maar het heeft een publiek nodig…

Hoe kun je lezers ernaartoe leiden die er absoluut in geïnteresseerd zouden zijn? Nou, ga eens rondkijken voor andere blogs + Linkbuilding teksten  van hoge autoriteit met een gerelateerd onderwerp, zoals tuinieren.

Misschien is er een definitieve gids over meer algemeen tuinieren en het verbouwen van groenten – en jouw artikel zou daar een perfecte aanvulling op zijn.

Ga gewoon naar de website en suggereer dat een link naar uw gids op een bepaald punt in het artikel een geweldige bron zou zijn voor hun publiek. Als het echt nuttig is voor een gelijkgestemde lezersgroep, dan komt het echt iedereen ten goede.

Helaas is deze tactiek vrij goed bekend en wordt deze vaak gebruikt. Website-eigenaren worden nu overspoeld met e-mails van anderen die vragen om naar hen te linken. Deze techniek werkt dus over het algemeen als je relaties kunt opbouwen met website-eigenaren of andere auteurs.

Link kruispunt

Als u iets verder gaat, kunt u een zogenaamde Link Intersection Tool gebruiken om kansen te vinden.

Moz en Ahrefs hebben hier allebei tools voor; wat het in wezen doet, is door pagina’s zoeken en vinden waar ze momenteel naar verschillende van uw concurrenten linken

In het ideale geval, als ze naar hen linken , zouden ze het hopelijk ook goed vinden om naar jou te linken !

Bonuspunten als je ze inhoud kunt geven die veel beter is dan wat ze momenteel hebben gelinkt. Als je geluk hebt, vervangen ze misschien zelfs de link door die van jou!

Niet-werkende link

Deze methode omvat het vervangen van gebroken links die nergens naar verwijzen door ze om te ruilen voor uw link. Dus als een artikel linkt naar misschien een oude bron die niet meer bestaat, kun je contact opnemen met de auteur en je link aanbieden als vervanging.

Het vinden van de verbroken links zal natuurlijk wat slim onderzoek vergen. Maar dit is waar tools zoals Ahref’s gebroken link rapportage van pas komen:

Voer een domein door de tool en u zult zien of er verbroken links op de site verschijnen. U kunt vervolgens in de Site Explorer – tool naar de pagina verwijzen om te zien hoeveel websites ernaar verwijzen. Als er een dozijn of meer zijn, weet je dat dit er een is die het waard is om na te streven.

Neem vervolgens contact op met de auteur van de pagina en bied uw relevante, hoogwaardige pagina aan als vervanging voor de verbroken link. Als het echt gunstig is voor hun lezerspubliek, is er echt geen reden voor hen om het verzoek niet te accepteren.

Forumberichten

Zoals eerder vermeld, zijn sociale forums zoals Reddit en Quora een geweldige plek om ‘real-world’ onderzoek te doen naar wat er echt in de hoofden van mensen leeft.

U kunt subreddits doorzoeken over onderwerpen waar u over expertise beschikt en de mogelijkheden vinden waar uw inhoud een waardevolle bron is die in een behoefte voorziet

Pas echter op dat u niet als spam overkomt.

Reddit-gebruikers kunnen gemakkelijk een bericht herkennen dat eigenlijk alleen maar marketing is. Je wilt altijd input geven die fundamenteel ten dienste staat van anderen. Het helpt om eerst een aanwezigheid op het platform op te bouwen – advies en bro bono-tips voor een tijdje.

Alleen wanneer het gepast is, schuift u dan natuurlijk uw inhoudspagina in als een bron voor mensen.

Het gaat over het opbouwen van verkeer na het kweken van vertrouwen.

Blogcommentaar

Zeer vergelijkbaar met de vorige methode… Je bouwt vertrouwen op en vestigt expertise op het forum van een specifieke Linkbuilding teksten

Dezelfde regels zijn van toepassing: wees niet te hardhandig met uw bereik. Blogreacties zijn berucht vanwege spambots.

Dit is echter een geweldige manier om relevante inhoud te promoten bij een ingebouwd publiek. Zoek naar het gat waar een probleem een ​​oplossing nodig heeft – vul vervolgens de leegte met uw pagina.

Delen via sociale media

Vergeet uw sociale media-netwerken niet te waarschuwen!

U wilt natuurlijk de inhoud op uw eigen profiel plaatsen, om uw volgers op uw werk te attenderen. Maar stop daar niet –

Bekijk alle relevante groepen waarvan u deel uitmaakt, of vind influencers in uw netwerk waarvan het publiek baat kan hebben bij uw werk – en bied uw bron aan de gemeenschap aan.

Gastbloggen

We zijn bij de echte vruchten van uw werk gekomen: gastbloggen .

Als het correct wordt gedaan, is gastbloggen een uiterst waardevolle manier om een ​​publiek op te bouwen, verkeer te genereren en hogerop te komen.

We hebben veel te vertellen over dit onderwerp. Nu je een goed begrip van SEO hebt, zal de rest van deze gids het bloggen van gasten behandelen.

Hoofdstuk 7: Gastbloggen begrijpen

A. Een inleiding tot gastbloggen

Het concept zelf achter gastbloggen is vrij eenvoudig. In de kern gaat het om het delen van uw expertise in een artikel dat op de website van iemand anders wordt gepubliceerd.

Als bijproduct van het delen van inhoud die authentiek, waardevol en uniek is, kunt u een backlink krijgen die naar uw website of de website van uw klant verwijst.

Als het goed wordt gedaan, wordt gastbloggen beschouwd als een White Hat-techniek voor linkbuilding. En het is een uiterst effectieve techniek die door professionele schrijvers en SEO-bureaus wordt gebruikt om verkeer te genereren en rankings te beïnvloeden.

We hebben geleerd dat in de wereld van SEO backlinks als valuta zijn. Degenen die ze kunnen verwerven zijn de hedendaagse oliezoekers van internet. Als je weet waar je moet graven – en weet hoe je moet graven – dan wordt je goed beloond.

Maar… een kort woord van waarschuwing….

De juiste benadering van gastbloggen is om het niet alleen voor de backlinks te doen.

Dit klinkt waarschijnlijk contra-intuïtief, en dat is het ook een beetje, maar het echte motief achter gastbloggen zou niet voor zelfpromotie moeten zijn. Het zou moeten zijn om oprecht en authentiek advies te geven over een specifiek onderwerp aan een gemeenschap. De backlinks komen dan als een bijproduct.

Nuttige, relevante en hoogwaardige inhoud wint altijd en is de sleutel tot SEO, gastbloggen en het opbouwen van backlinks.

Bij gastbloggen moet je content de lezers altijd van dienst zijn. Als je het alleen benadert als een middel om een ​​backlink te krijgen, dan zullen je inspanningen als spam worden herkend.

Dus ook al is de backlink wat u zoekt, dat doel mag niet duidelijk zijn in uw pitch voor redacteuren.

Editors houden er niet van dat mensen hen pitchen voor een gastblog als het alleen voor een backlink is. Ze willen alleen dat je contact opneemt als je iets waardevols te zeggen hebt. Iets unieks dat je op tafel brengt, op een manier die nog nooit eerder is gezegd.

Wees authentiek. Oprecht. Inzichtelijk.

Dit zijn de 3 pijlers voor het krijgen van hoogwaardige gastblogmogelijkheden. Creëer doelgerichte inhoud en laat de backlinks als bijproduct komen.

B. De voordelen van gastbloggen

De voordelen van gastbloggen zijn enorm – en ze hebben evenveel invloed op zowel de auteur die de inhoud schrijft als de website die deze plaatst.

Aangezien zoekmachines kwaliteitsinhoud boven alles waarderen, is er echt geen betere manier om dat te bieden dan door middel van een goed geschreven gastpost.

Zoals de meeste White Hat-methoden, zijn er hier maar heel weinig snelkoppelingen. Gastbloggen vereist tijd, planning, hard werken en wat geduld.

Maar voor zowel schrijvers als bedrijven vertrouwen we erop dat u zult merken dat de voordelen de inspanningen zeker waard zijn.

Verhoogt het bewustzijn

Een van die voordelen is de boost in naamsbekendheid en exposure die kan worden verkregen.

Bedrijven en merken begrijpen de cruciale rol die bloggen speelt in hun marketingstrategie. Om vertrouwen en autoriteit bij hun publiek op te bouwen, weten ze dat ze consistent inhoud moeten plaatsen die aansluit bij hun merk.

Door deskundige artikelen, tips en onderzoek te delen, blijven ze relevant voor hun huidige klanten – en zullen ze ook nieuwe verdienen via het organische verkeer dat naar hun website wordt geleid.

Merken hebben altijd constant behoefte aan deze content. Daarom vertrouwen ze op experts zoals jij om op te treden en hen te voorzien van deze bron van kennis.

Dit is natuurlijk een tweerichtingsverkeer. Niet alleen wint het bedrijf door zoekmachineautoriteit te verwerven, maar u als schrijver wint door uw expertise te vestigen en uw bekendheid te vergroten.

Voor een freelanceschrijver die een reputatie en abonneebestand probeert op te bouwen, is gastbloggen een betrouwbare manier om dat te bereiken.

Genereert leads

Meer bekendheid en hogere rankings vertalen zich natuurlijk in meer leads , meer verkopen en betere zaken .

We kopen van de merken die we vertrouwen. En betrouwbare merken publiceren regelmatig inhoud die zich terdege bewust is van de behoeften en interesses van hun klanten.

Als u opmerkzaam bent op wat hun publiek wil en inhoud kunt bieden die aan die eisen voldoet, dan zult u door bedrijven zeer gerespecteerd worden.

Vergeet niet dat dit ook voor jou leads kan genereren.

Al je harde werk zal (in theorie) voor altijd op de website blijven staan, waar het potentiële klanten zal blijven bereiken die het werk naar jou zullen herleiden.

Gastposts zijn als een zakelijke verwijzing. Wanneer een gezaghebbende blog uw werk publiceert, is dat een gebaar van geloof en vertrouwen dat laat zien dat u die branche iets waardevols te bieden heeft.

Bouwt relaties op

Gastbloggen is ook een fantastische manier om uw netwerk te laten groeien en nieuwe zakelijke relaties op te bouwen.

Het is een kans voor een binnenste cirkel van belangrijke beïnvloeders die op hun beurt andere nieuwe deuren voor je kunnen openen.

Een droomklant kan bijvoorbeeld uw artikel lezen en er zo van onder de indruk zijn dat hij u inhuurt om het hunne te schrijven .

Gastbloggen wordt dan een heel nette regeling waarbij twee bedrijven van elkaar profiteren. Een website heeft deskundige schrijvers nodig om hun kennis te delen. Deskundige schrijvers hebben websites nodig om hun kennis te posten. Het is een win-win!

Door een domein met hoge autoriteit uw inhoud te laten plaatsen, is een fantastische manier om uw bereik uit te breiden. Al snel heb je een enorm netwerk van collega’s en volgers – waar zoekmachines natuurlijk op letten.

Onderschat tot slot het bereik en de mogelijkheid om inhoud te delen niet. Je weet nooit waar een pagina terechtkomt.

Hoofdstuk 8: Voorbereiden op je eerste gastpost

A. Beginnen als je nieuw bent

Die eerste stap zetten is altijd het moeilijkste. Het kan overweldigend lijken voor schrijvers die net beginnen, vooral als ze nog geen gepubliceerd werk hebben. Je voelt je gevangen in een positie waarin je niet vooruit kunt zonder iets om voor jezelf te laten zien.

Kijk, iedereen begint ergens. Het enige dat nodig is, is het juiste plan en het vervolgens uitvoeren.

Het leuke van schrijver zijn, is hoe gemakkelijk het is om je eigen kansen te creëren. Het enige wat je nodig hebt is een idee, een tekstverwerker, een fijne rustige plek en misschien een kopje koffie (of twee… of drie…)

Als uw portfolio ontbreekt – of zelfs niet bestaat – heeft u de volledige controle om dat te veranderen, zonder te wachten tot de juiste vacature voorbij komt.

B. Uw auteursportfoliowebsite

Je eigen website beginnen met een blog is waarschijnlijk de beste manier om je carrière als freelance schrijver te beginnen.

Laat daarmee verwachtingen los. Het hoeft niet perfect te zijn. Zelfs al is het alleen maar om te oefenen, beschouw deze ruimte als je proeftuin waar je vrij bent om je vaardigheden als schrijver aan te scherpen. Het draait allemaal om het opbouwen van ervaring.

We zijn van mening dat alle goede schrijvers voortdurend leren en groeien om scherp te blijven, maar het is waarschijnlijk niet het beste idee om tijdens het werk de grondbeginselen te volstoppen. Dus voordat iemand anders zijn vertrouwen in u stelt, moet u eerst proberen het aan uzelf te bewijzen.

Als je eenmaal dat vertrouwen en comfort met schrijven hebt gekregen, ben je in een veel betere positie om klanten te benaderen.

Oh, en als het idee van het bouwen van een website je angst aanjaagt, zul je opgelucht zijn te weten dat het proces de afgelopen jaren drastisch eenvoudiger is geworden.

Websitebouwers zoals Wix kunnen u in slechts een paar uur een volledig gehoste site geven. En er zijn tal van professioneel ogende sjablonen beschikbaar die u kunt gebruiken om uw website er geweldig uit te laten zien.

Raadpleeg de sectie bronnen in uw Link-able Academy-account voor meer informatie over het bouwen van uw auteursportfoliowebsite.

C. Een LinkedIn-profiel opzetten

Naast het hebben van een eigen website, is het essentieel om online professioneel aanwezig te zijn door een LinkedIn-profiel aan te maken . Voor het netwerken, de bekendheid en de betere kans op het vastleggen van leads, zul je misschien verbaasd zijn wat een verschil het kan maken voor schrijvers.

Als je helemaal opnieuw begint, gebruik dan gewoon je huidige functietitel en ervaring. Begin met wat je weet. Stem uw profiel af op uw specifieke interessegebied. Bepaal uw niche en wees assertief over uw vaardigheden.

Herinner je je onze SEO-lessen over het plaatsen van zoekwoorden nog ? Hier gelden dezelfde principes.

Vul uw doelzoekwoorden in voor hoe u gevonden wilt worden op LinkedIn. Je profielkop en Over  secties zijn niet anders dan een titel en metabeschrijving op je website.

Je wilt een profiel opbouwen dat pakkend en uitnodigend is. De beste LinkedIn-profielen zijn meer dan alleen een waslijst aan ervaringen – ze zijn actief in hun bewoordingen en altijd gericht op hoe klanten kunnen profiteren van de service van de schrijver.

D. Uw expertise delen

Zoals we al zeiden, is gastbloggen een geweldige bron voor experts om hun kennis over een bepaald onderwerp te delen. Net zoals de meeste fictieve schrijvers de neiging hebben om binnen hun favoriete genre te blijven, moeten gastbloggers zich over het algemeen houden aan de onderwerpen die ze het beste kennen.

De meeste schrijvers zijn veelzijdig en kunnen een onderwerp gaandeweg onderzoeken. In feite is dit vaak nodig voor veel schrijfopdrachten. Hoewel dat geen slechte zaak is, raden we schrijvers aan zich te concentreren op het worden van een expert in een bepaalde branche .

Schrijf absoluut de beste inhoud die er is over een bepaald onderwerp; dit zal leiden tot betere kansen en meer succes in vergelijking met doelloos schrijven als generalist.

Er zijn verschillende voordelen om een ​​expert in uw vakgebied te worden:

 • Het geeft je autoriteit , wat je kan helpen om beter te ranken voor gerelateerde zoekwoorden.
 • Je zult aantrekkelijker zijn voor gastbloggen over dat onderwerp.
  • Een website over cryptocurrency zal bijvoorbeeld veel eerder een auteur kiezen die over cryptocurrency heeft geschreven of die in het veld heeft gewerkt – in tegenstelling tot een auteur die geen ervaring heeft met het onderwerp.
 • Klanten hebben de neiging om meer te betalen voor specialisten. Zoals het spreekwoord zegt, de rijkdom zit in de niches .

E. Uw publiek vinden

Zoals we hebben geleerd in het SEO-gedeelte van deze gids, is een van de drijvende krachten achter het zijn van een online schrijver om erachter te komen wat mensen nodig hebben en het ze vervolgens te geven .

Als je moeite hebt om kansen of een goed startpunt te vinden, overweeg dan wie je publiek is . Dit zal uw doelen snel op één lijn brengen en meer waarde toevoegen aan uw inhoud.

Begin met te vragen: Voor wie is dit artikel bedoeld?

 • Ga je gastbloggen voor je eigen bedrijf of voor een klant?
  • Als je voor een klant schrijft, houd dan rekening met het publiek van de klant en wat ze kunnen leren of winnen van je artikel.
  • Als je voor jezelf schrijft, overweeg dan hoe de gastpost het grotere geheel van je merk zal dienen. Hoe maakt u van enthousiaste lezers toekomstige klanten?
 • Welk type publiek bedient u? Is het Business-to-Business (B2B) of Business-to-Consumer (B2C)?
  • Hoe kunnen de toon, het taalgebruik en de algemene doelstelling veranderen, afhankelijk van de behoeften van het publiek?

Dit is waar het echt loont om je op een niche te vestigen. Het is dan veel gemakkelijker om te definiëren wie uw publiek is, wat ze willen, wat hun interesses zijn en op wat voor soort inhoud ze het beste reageren.

Als je die criteria eenmaal hebt gestold, is het nu tijd om te beslissen waar je echt over gaat schrijven …

F. Het juiste onderwerp kiezen

Wat je ook besluit te pitchen voor redacteuren, het belangrijkste dat je moet begrijpen, is dat de inhoud relevant moet zijn voor hun publiek.

Uw artikelen moeten altijd de lezers van die website dienen. Redacteuren accepteren alleen gastblogs die passen bij hun merk en aansluiten bij de interesses en behoeften van hun publiek.

Dus als je consistent werk levert als gastblogger, hangt je succes af van het bedenken waar de inhoud past bij het merk waar je naar toe gaat.

Hetzelfde geldt voor backlinks die naar uw eigen site verwijzen. Het moet natuurlijk passen.

Als het een artikel is over de zorgsector, maar je linkt terug naar je blog over technische recensies… dan is het duidelijk te ver gezocht. Het is gewoon spam en niet iets wat je zou willen.

Dit is een ander voordeel van binnen één niche blijven. Je richt je op vergelijkbare doelgroepen. Anders kunnen lezers genieten van uw artikelen, maar verder zullen ze misschien nooit naar u zoeken omdat uw blog verschillende inhoud bevat.

Praktische tips voor het kiezen van winnende onderwerpen

Een goed startpunt nodig? Hier zijn enkele tips over hoe u zich kunt concentreren op dat perfecte onderwerp:

 • Ontdek wat er trending is in uw niche . Wat er ook actueel is in het nieuws, het is een behoorlijk faalveilige manier om relevant te blijven.
 • Ontdek de trends en recent nieuws van uw niche. Zoek naar ideeën die opduiken in forums en communities zoals Facebook, LinkedIn, Quora, Reddit, enzovoort.
 • Onthoud dat als genoeg mensen erover praten, het een vrij goede indicatie is dat het nuttige inhoud zou opleveren.
 • Net zoals we in onze SEO-les hebben gebruikt, kunnen tools zoals Google Trends u helpen te vinden welke onderwerpen in de loop van de tijd interessant blijven.
 • Het helpt ook om je te abonneren op verschillende topblogs in je niche, zodat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen in de branche.
 • Gebruik tools voor het genereren van onderwerpen . Heb je snelle suggesties nodig om de bal aan het rollen te krijgen? Gebruik automatisering!
 • com is een gratis tool voor het zoeken naar trefwoorden en het genereren van onderwerpen. Het analyseert veelgestelde vragen op internet en geeft inzicht in wat mensen echt willen weten. “Een goudmijn aan content-ideeën”, zoals ze het noemen.
 • Buzzsumo is een geweldig premium alternatief. Het analyseert de onderwerpen die al bestaan ​​op uw doelsite en geeft u een nieuw inzicht in wat er daadwerkelijk beter zal presteren. In wezen kunt u hiermee virale hits voorspellen .
 • Trek uit wat je weet . Onderschat niet wat je te bieden hebt vanuit je eigen kennis en ervaringen. Het kan zijn dat het populairste trending-onderwerp of virale hit niet op de forums te vinden is – het zit gewoon in je hoofd!
 • En dit maakt het schrijven van uw inhoud natuurlijk zoveel gemakkelijker. U hoeft geen uren te besteden aan het onderzoeken of dubbel controleren van uw aantekeningen, zodat de woorden gemakkelijk stromen.
 • Plus – er zit veel waarde in unieke, frisse inhoud . Het wordt saai om dezelfde herhaalde informatie op meerdere sites te zien – en het is duidelijk dat iedereen elkaar uitspuugt. Maar uw eigen, unieke kijk op een onderwerp is als een verademing op internet.
 • Herzie verouderde inhoud op de hostsite . Met enige zorgvuldigheid kunt u verouderde blogberichten op de hostwebsite aantreffen die echt wat bewerking kunnen gebruiken.
 • Of het nu de informatie is die moet worden bijgewerkt, of dat de kwaliteit van het schrijven een opknapbeurt nodig heeft – de meeste redacteuren zouden blij zijn met betere inhoud als dit gunstig is voor hun lezers.
 • Bespioneer de concurrentie . Welke pagina’s genereren veel verkeer op de sites van uw naaste concurrenten? Waar hebben ze het over dat jij niet bent? Weten zij iets wat jij niet weet??
 • De Content Explorer-tool van Ahrefs kan u de inside scoop geven over welke onderwerpen in uw niche veel gevraagd zijn.
 • Zoek de goed presterende pagina’s van concurrenten en vertel uw redacteur dat u vergelijkbare inhoud kunt leveren, maar dan beter .

G. Van welke inhoud houden redacteuren?

We zullen later ingaan op de details over hoe u daadwerkelijk kunt pitchen voor redacteuren, maar laten we ons nu concentreren op hoe u ervoor kunt zorgen dat het door u gekozen onderwerp echt bij hen betrokken is en waarde biedt.

Dus wat zorgt ervoor dat een redacteur wordt ontslagen? Enkele goede vragen om jezelf te stellen zijn misschien…

 • Wat is het belangrijkst voor de site-eigenaar? Wat proberen ze te bereiken met hun site?
 • Wat voor soort inhoud voegt waarde toe aan de site? Hoe zal het dienen wat ze proberen te bereiken?
 • Welke populaire of relevante onderwerpen moeten nog op de site worden behandeld?
 • Zijn er goed presterende artikelen die een bijbehorend stuk kunnen gebruiken ?

Het helpt als je de tijd neemt om echt te studeren en vertrouwd te raken met de website waarnaar je pitcht. Nog beter als u al een frequente lezer van de site bent.

Hoe beter je de inhoud en het publiek kent, hoe natuurlijker je bericht erin zal passen.

Gerecycleerde inhoud doet de redacteur geen plezier. Zelfs zeer relevante, vakkundig geschreven artikelen worden genegeerd als het herhaalde informatie is.

Ken de website dus goed; u geen belangenverstrengeling wilt voorstellen.

H. Mogelijkheden voor gastbloggen vinden

Oké, dus je weet nu hoe je een aantal geweldig frisse, superrelevante en nuttige onderwerpen kunt bepalen die je aan redacteuren kunt pitchen!

… Wat nu?

Hoe verbind je de puntjes van een gestating-idee met een realiteit?

U moet uitzoeken waar de beste kansen liggen om uw inhoud gepubliceerd te krijgen.

Voorzichtigheid in de wind gooien en elke website die je tegenkomt met je pitch opblazen, zal geen slimme strategie zijn. Niet elke blog zal geschikt zijn, en niet elke blog heeft noodzakelijkerwijs behoefte aan uw inhoud.

Een snelle test om te weten of u op de goede weg bent, is door de gewenste inhoud op drie punten te controleren:

 1. Zal het artikel de bekendheid of reputatie van het merk vergroten ?
 2. Zal het de SEO-ranglijst van het merk verbeteren ?
 3. Zal het leiden tot verkoop , leads of groei ?

Idealiter, als uw artikel twee van deze doelen bereikt, is de kans het grootst dat u resultaten genereert.

Dus waar vind je de beste mogelijkheden voor gastbloggen, vooral als je nieuw bent? Laten we eens kijken naar enkele manieren:

Begin met je connecties

De gemakkelijkste manier is om het gewoon aan de mensen te vragen die je al kent en waarmee je verbonden bent – zakenpartners, collega’s, kennissen, vrienden, enz.

Als je in het verleden met bloggers hebt gewerkt, probeer dan contact met hen op te nemen. Misschien kun je op hun website schrijven als ze er een hebben – of ze kunnen je misschien in contact brengen met een andere prominente blogger die ze kennen.

Vertrouwen is een onbetaalbaar goed in de wereld van freelancen. Het is veel uitdagender om het te verdienen met mensen met wie je nog nooit eerder hebt gewerkt.

Gebruik de connecties die je hebt.

Sites voor het indienen van blogs

Vooral als je net begint, probeer dan te zoeken naar de sites waarop het makkelijker is om als gast te bloggen – de sites die actief op zoek zijn naar inzendingen voor gastblogs.

Hoewel deze sites meestal sites met een lagere DA zijn en niet erg wenselijk voor het bouwen van links, zijn ze een goed begin om ervaring op te doen en uw auteursportfolio op te bouwen. Doe een paar goede gastblogs op deze sites en gebruik ze als voorbeelden van je werk dat je aan betere sites kunt laten zien.

Raadpleeg de sectie bronnen in je Link-able academy-account voor een lijst met bronnen die je kunt gebruiken om deze sites op te sporen.

Google-zoekopdrachten

U kunt ook zoekmachines gebruiken om websites te vinden die gastblogs accepteren. Om uw zoekopdracht te verfijnen tot een specifiek onderwerp, gebruikt u trefwoorden in combinatie met woordgroepen die mogelijkheden voor gastbloggen impliceren.

U kunt bijvoorbeeld een van deze volgende zoektermen proberen:

 • “Trefwoord + schrijf voor ons”
 • “Zoekwoord + bijdragen van gastposten”
 • “Kans op zoekwoord + gastbloggen”
 • “Trefwoord + kom ons team versterken”
 • “Trefwoord + gastauteur”
 • “Zoekwoord + freelance blogger”
 • “Trefwoord + gastpost/gastblog”

Als u deze methode gebruikt, kunt u sites tegenkomen die niet publiekelijk adverteren dat ze gastberichten accepteren of speciale inzendingsgebieden hebben. Je moet wat basisonderzoek doen en een aanspreekpunt vinden binnen de redactie.

Raadpleeg de volledige lijst met zoektermen die u kunt gebruiken in het bronnengedeelte van deze cursus.

Een snelle tip – voordat je contact opneemt, moet je zeker wat ervaring hebben opgebouwd en relevant, gepubliceerd werk hebben dat je kunt laten zien. Koude outreach als deze heeft iets nodig om de redacteur op te warmen. Bewijs aan hen dat u niet alleen goed kunt schrijven, maar dat uw werk hen ook resultaten zal opleveren . Binnenkort krijgen we meer informatie over outreachen en pitchen voor redacteuren.

Sociaal netwerken

Je zult nu blij zijn dat je de tijd hebt genomen om een ​​echt knock-out LinkedIn-profiel te maken. Het sociale-mediaplatform voor bedrijven is een uiterst waardevol en onderschat hulpmiddel geworden voor het cultiveren van vacatures.

In veel gevallen is contact opnemen via LinkedIn de geprefereerde contactmethode voor veel freelanceschrijvers. De mogelijkheid voor uw prospects om uw headshot, uw profielinformatie en al uw professionele ervaringen daar te zien vanuit de in-messaging-functie maakt het allemaal op de een of andere manier persoonlijker dan standaard e-mail.

Je zult er misschien versteld van staan ​​hoe bereidwillig mensen zijn om verbindingsverzoeken te accepteren, zelfs als je de persoon nog nooit hebt ontmoet. Profiteer van dit gemakkelijke netwerk door alle belangrijke influencers en sleutelfiguren van uw niche te vinden en ermee in contact te komen.

Zodra je bent verbonden, zie je hun berichten verschijnen in de feed op de startpagina. Ga aan de slag met berichten die u interesseren – zelfs door korte korte reacties op hun berichten te schrijven, te valideren hoe nuttig de informatie was – of enig nuttig advies dat u kunt toevoegen.

Uw prospects zullen uiteindelijk meer vertrouwd raken met wie u bent en uw expertise. Wanneer de tijd rijp is, stuur ze dan een privébericht met je voorstel voor een blogidee waarvan je denkt dat het geweldig zou zijn voor hun publiek.

Kader het altijd vanuit het perspectief van hoe het hen zal helpen . Het is een service voor hun lezerspubliek.

LinkedIn is natuurlijk niet het enige sociale-mediaplatform dat nuttig is voor bloggers. Vooral Facebook, Instagram en Twitter maken allemaal deel uit van het bereik van elke serieuze blogger. Het bereiken van deze platforms is een zeer vergelijkbaar proces.

Onnodig te zeggen dat het opzetten en onderhouden van een aanwezigheid op sociale media als blogger zijn voordelen heeft.

Gebruik strategische hulpmiddelen

Door services zoals Ahrefs of SEMrush te gebruiken, kunt u erachter komen hoe uw concurrenten succesvolle backlinkcampagnes hebben uitgevoerd – en vervolgens hun strategieën reverse-engineeren.

De manier waarop het werkt, is dat u de site van uw concurrent aansluit op de Search Report-tool in Ahrefs. U kunt dan zien waar hun meest waardevolle backlinks vandaan komen.

Door op deze sites dezelfde backlinks na te streven als uw concurrenten, maakt u in feite ‘het speelveld gelijk’ in zoekmachines.

Ja, toegang tot deze tools vereist een aanzienlijke investering. Maar bedenk eens hoeveel waardevoller je zult zijn als schrijver op Link-able:

Veel klanten weten echt niet welke backlinks het beste zijn voor hun merk. Ze kunnen voorstellen om links te bouwen op domeinen die weinig invloed zullen hebben op hun positie:

—Maar je zou ze kunnen voorstellen dat je, op basis van wat voor hun concurrenten heeft gewerkt, in plaats daarvan een link voor hen op deze veel betere site zult bouwen.

Nu ben je veel waardevoller voor klanten. Dus als het meer financiële kansen voor u creëert, is de maandelijkse investering in deze tools misschien de moeite waard.

Hoofdstuk 9: Outreachen en pitchen voor redacteuren

A. Hoe redacteuren te benaderen?

Werken met redacteuren, zoals we later zullen leren, is een relatie die moet worden gecultiveerd en gekoesterd. Ze zijn niet een of andere geautomatiseerde bot die onmiddellijk publiceert wat je naar ze gooit.

Ook zijn eerste indrukken echt van belang bij redacteuren.

Verplaats jezelf in hun schoenen. Stelt u zich eens voor wat voor soort correspondentie ze graag zouden ontvangen. Realiseer je dat redacteuren elke dag talloze e-mails ontvangen van bloggers die voorstellen sturen zoals die van jou.

Wat zou je graag in je inbox willen zien dat je zou dwingen de auteur een kans te geven?

Overweeg de aard van uw intentie voordat u zelfs maar een woord verzendt. Komt het uit een dienst? Of is het alleen gericht op uw voordeel?

Raadpleeg bij twijfel deze do’s en dont’s:

De DO’s en DON’Ts van het benaderen van redacteuren

 • Lees de website door voor richtlijnen over het plaatsen van gasten (als die er zijn).
 • Zie de mogelijkheid om te bloggen als een wederzijds voordeel in twee richtingen. Zij profiteren van jouw uitzonderlijke werk; u profiteert van de exposure.
 • DOE je onderzoek – elke pitch moet op maat worden gemaakt voor de individuele behoeften van de website.
 • Wees gepassioneerd en zelfverzekerd over uw inhoud en de waarde ervan.
 • Geef WEL aan hoe u denkt dat de inhoud de site ten goede zal komen.
 • DO respecteer hun tijd. Wees kort en bondig. Hoogstens twee of drie korte alinea’s. Ze krijgen tenslotte waarschijnlijk elke dag tonnen pitches.
 • Doe NIET alsof je ze een plezier doet
 • Stuur GEEN willekeurige of gegeneraliseerde pitches
 • Vertel een redacteur NIET dat uw inhoud een “must publish” is. Ze zullen je waarschijnlijk als invasief of irritant beschouwen. Zelfs als uit je analyse blijkt dat dit een potentieel hot topic is, is het aan de redacteur om te beslissen wat er op hun blog komt.
 • Stuur GEEN pitch naar de redactie zonder hun naam te kennen.

B. Je gastpost pitchen

Op dit punt heb je een niche gekozen waar je goed in bent, relevante en gezaghebbende sites gevonden om voor te schrijven en een invalshoek ontdekt die het lezerspubliek ten goede zal komen…

…nu moet je weten hoe je de juiste pitch stuurt.

Dus hoe zeg je de juiste dingen? Wat zou uw kansen op een voet tussen de deur kunnen riskeren? Wat is het geheim om een ​​goede indruk te maken?

Je kunt echt een fantastische schrijver zijn, maar als je pitches amateuristisch zijn, zal je carrière nooit een succes worden… Vergeet niet dat eerste indrukken een groot probleem zijn bij het bereiken van redacteuren.

We zien dat veel auteurs worstelen met dit deel van het proces. Helaas zal uw inhoud nergens toe leiden, tenzij u de kunst van marketing zelf beheerst, relaties opbouwt en waarde toevoegt.

Dus hoe doe je dat?  Dit is wat je moet weten bij het pitchen van je gastpost:

Ten eerste moet je de naam van de redacteur weten voordat je een pitch stuurt. Spreek de persoon nooit aan met ‘blogmanager’ of ‘Aan wie het aangaat’.

Door het gepersonaliseerd te maken, laat het zien dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf en de inhoud ervan. Als het duidelijk is dat je heel weinig over het merk weet – waarom zou de redacteur dan denken dat je weet hoe je voor zijn publiek moet schrijven?

Probeer via een onderlinge verbinding kennis te maken met de redactie . Dit is waar LinkedIn en het hebben van een geweldig profiel van pas komen. Je hebt veel meer kans om je pitch geaccepteerd te krijgen als er wederzijds vertrouwen is.

Gebruik een korte en directe onderwerpregel zoals “Bijdrage gastpost” of “Suggestie gastblog”. Editors houden niet van een stiekeme of misleidende onderwerpregel, dus laat ze meteen weten dat je ze een bericht stuurt over gastposts.

Zeg wat je leuk vindt aan hun blog . Als het waar is, vertel de redacteur dan dat u een klant of lezer van de website bent en dat u van hun service houdt. Oprechte interesse tonen zegt dat je meer bent dan zomaar een willekeurige opportunist. Editors zullen beter met je in contact komen als ze zien dat je een fervent volger van de site bent.

Gebruik geen generieke sjabloon . Als u weinig doet om het bericht te personaliseren, kunnen redacteuren gemakkelijk het gebruik van een luie sjabloon herkennen. Meer dan waarschijnlijk ontvangen ze elke dag veel van exact dezelfde berichten…

Vertel de redacteur over uzelf en uw vakgebied . Leg uit waarom u uw advies over een bepaald onderwerp wilt delen. Wat zou je kunnen bieden dat nog niet is onderzocht? Zorg ervoor dat je zelfverzekerd bent – niet eigenwijs.

Geef een paar ideeën over onderwerpen waarover u wilt schrijven . Beschrijf de inhoud kort; gebruik opsommingstekens om te zeggen wat de onderwerpen zullen behandelen en hoe ze zich verhouden tot hun publiek.

Verleid redacteuren met een frisse benadering. Als je een paar verschillende ideeën klaar hebt, laat je zien dat je niet zomaar een one-trick-pony bent.

Houd het strikt ideeën op dit punt. Voeg GEEN reeds geschreven artikel toe waarvan u wilt dat de redacteur deze publiceert . Redacteuren denken misschien dat uw artikel eerder is afgewezen door andere sites en nu probeert u het alleen maar ergens anders te publiceren.

Noem geen linkbuilding en vraag niet om een ​​Dofollow-link . Hoewel je misschien een backlink op hun site wilt krijgen, is dit het perspectief van de redacteur. Ze zijn gewoon op zoek naar geweldige inhoud. Ze willen niet geloven dat het enige waar je om geeft de link is; ze willen weten dat je om hun publiek geeft.

Vermeld indien van toepassing dat je hebt geschreven voor een concurrent of een vergelijkbare site van de redactie . Praat over uw succes met dat artikel en hoe u verkeer heeft gegenereerd…

… En laat eerdere voorbeelden zien van je meest indrukwekkende gastblogs. Editors houden ervan om te zien of u op andere populaire en vertrouwde sites bent gepubliceerd. Hoe hoger de DA, hoe beter.

Pitch geen onderwerp dat al op de site is behandeld . Je zou nieuwe ideeën, nieuwe inzichten en onderwerpen moeten aanbieden die op dit moment trending zijn . Je zou echter kunnen vragen om een ​​oude post bij te werken als de revisie voldoende gerechtvaardigd is.

Pitch geen onderwerp dat niet aansluit bij het publiek van de website . Nogmaals, het gaat erom het merk, het publiek en wat voor beide relevant is te kennen.

Volg de richtlijnen voor gastbloggen . Kijk voor de indieningsregels en richtlijnen ergens op de website. De snelste manier om jezelf te diskwalificeren is door te negeren wat duidelijk voor je is opgesteld.

Stuur altijd een goed geschreven e-mail met perfecte grammatica . We hopen dat we deze niet hoeven uit te leggen… maar een slecht geschreven pitch vol grammaticale fouten gaat regelrecht de prullenbak in. Dit is tenslotte een schrijfopdracht.

Bied geen betaling aan voor gastblogmogelijkheden . Redacteuren weten dat kwaliteitsinhoud verkoopt – en de goede zullen nooit geld accepteren om ondermaatse inhoud op hun site te publiceren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat dit mogelijk een Black Hat SEO-praktijk is als u een backlink krijgt …

En tot slot, wees hoffelijk. Bedank de redacteur voor hun tijd . De redactie heeft het druk. Ze zullen dit waarderen.

C. BONUS: e-mailsjablonen

Raadpleeg de bronnensectie van deze handleiding om toegang te krijgen tot onze downloadbare e-mailsjablonen die u zelf kunt aanpassen en gebruiken!

Hoofdstuk 10: Werken met Editors

A. Verantwoordelijkheid nemen en vertrouwen opbouwen

Dus je pitch is zojuist geaccepteerd door de redactie. Goed werk!

Je hebt aangetoond dat je duidelijke waarde kunt leveren aan hun publiek, dat je er niet alleen voor de backlink bent, en dat je expertise doorschijnt in je eerdere voorbeelden.

Nu wil je niet dat dit eenmalig is. Het opbouwen van een soort partnerschap kan voor beide partijen voordelig zijn.

Het is erg moeilijk om auteurs te vinden die consistent waarde leveren . Het is zeldzaam om een ​​woordschrijver tegen te komen, laat staan ​​iemand met wie het een plezier is om mee te werken.

Dus zodra redacteuren iemand hebben gevonden die de essentie van hun merkstem echt weergeeft, vinden ze het geweldig als de schrijver een vaste bijdrager wordt.

Kun je iets doen om het proces te versnellen en hun vertrouwen te winnen? Absoluut!

Zodra je pitch is geaccepteerd, zijn er drie eenvoudige regels om een ​​langdurig vertrouwen bij de redacteur op te bouwen:

Lees hun richtlijnen

Lees de richtlijnen voor bijdragers grondig. Dekking tot dekking.

De meeste websites zijn erg kieskeurig over de stijl, het formaat, de toon en het aantal en type backlinks. Dit helpt je realistische deadlines te stellen en de benodigde inspanning te begrijpen voordat je zelfs maar de metaforische pen oppakt.

Hier gaan we later dieper op in.

Voldoe altijd aan uw deadlines

Er is niets erger dan zich te committeren aan een indieningsdatum en het vervolgens niet na te leven.

Sommige websites vragen u hoe lang het duurt voordat uw artikel klaar is wanneer u de pitch voor het eerst indient.

Wanneer het aan jou ligt, plan je voor onvoorziene omstandigheden en houd je een extra week vast aan je werkelijke tijdlijn.

In andere gevallen kiezen redacteuren een vervaldatum. Als je denkt dat het niet voldoende is om geweldige inhoud te produceren, laat het dan nu weten.

Wanneer je je eerste concept klaar hebt (zelfs als het voor de deadline is), stuur het dan op om feedback te krijgen. Als u zich aan deadlines houdt, helpt dit om vertrouwen in uw capaciteiten te krijgen.

Als je echter niet op schema zit met je bericht, laat het de redactie dan van tevoren weten. Wacht nooit tot ze informeren naar de status van uw concept.

Deadlines zijn als een lakmoesproef voor schrijvers; het is heel gemakkelijk om de amateurs van de profs te scheiden. Dus welke wil je zijn?

Schrijf een moordend bericht

JEP. Daar hebben we het gezegd.

Schrijf het best mogelijke artikel. Vrij simpel concept, toch?

Het kan een ontmoedigende taak lijken, dus verdeel het in stukjes:

Onderzoek
 • Voer eerst grondig trefwoordonderzoek uit (u kunt alle SEO-vaardigheden toepassen die u in deze handleiding hebt geleerd).
 • Ten tweede, doe een snelle concurrentieanalyse. Typ uw primaire trefwoord in de zoekbalk en kijk wat voor soort berichten er in de zoekresultaten verschijnen. Het algoritme van Google houdt bij het rangschikken van Linkbuilding teksten  blogposts rekening met de zoekintentie. Als u bijvoorbeeld zoekt naar “Hoe een QR-code maken”, ziet u dat alle resultaten naar een handleiding verwijzen. Als u voor hetzelfde onderwerp wilt rangschikken, moet u ook een handleiding schrijven. Neem alle subonderwerpen van uw concurrent op en voeg wat nieuwe relevante inhoud toe om te beginnen met rangschikken. Dit zorgt ervoor dat uw bericht op de eerste pagina staat en uw redacteur zal u hiervoor aanbidden .
 • Voeg ten slotte bij het schrijven van berichten statistieken toe die relevant en bijgewerkt zijn. Zorg ervoor dat de bronnen die u citeert onbevooroordeeld, geverifieerd en relatief nieuw zijn.
Schrijven

Schrijf met gezag. Laat uw expertise stralen. Volg de waarde en impact die je in je pitch hebt beloofd.

Haak lezers vanaf de allereerste regel. Onthoud dat het je doel is om ze je bericht tot het einde te laten lezen.

Lever inhoud die zijn mannetje staat onder zijn topconcurrenten, maar streef er ook naar om sublieme inhoud te creëren .

Optimaliseren

Schrijf de eerste keer natuurlijk. Zodra uw meesterwerk klaar is, begint u het te optimaliseren en volgt u de basisprincipes van SEO.

 • Zorg ervoor dat uw primaire zoekwoord in de eerste 100 woorden voorkomt.
 • Uw H1, H2, H3 en H4’s zijn geoptimaliseerd
 • Titel en metabeschrijving hebben het doelzoekwoord
 • De voorgestelde URL voor het gepubliceerde bericht is geoptimaliseerd en gemakkelijk te lezen

B. Zoek fouten en trim het vet

Hoewel alles inherent gebrekkig is in dit universum, hoeft uw inhoud dat niet te zijn.

Zorg ervoor dat je je concept doorneemt met een fijne kam en verwijder grammaticale, spellings- en syntactische fouten.

Vooral als je nieuw bent, zijn redacteuren wantrouwend over je vermogen om de beloofde kwaliteit te leveren. Redacteuren hebben geen tijd te verspillen aan spamachtige, slecht geschreven artikelen.

Dus als een snelle blik een grammaticale fout onthult, kan uw artikel gewoon in de virtuele prullenbak belanden.

Proeflezen en regelbewerking is uw verantwoordelijkheid. Als een redacteur je artikel moet herschrijven… is het game over.

Herlees je Linkbuilding teksten  en herformuleer zinnen, verwissel zwakke werkwoorden voor krachtige en zorg ervoor dat alles organisch verloopt.

Zelfs als het een eerste concept wordt genoemd, verwachten redacteuren dat uw werk al door de werken is en in vorm is voor publicatie.

Onthoud dat we allemaal mensen zijn. Je kunt de redacteur vragen om je wat speelruimte te geven voor je vervaldatum en een paar extra dagen de tijd nemen om eersteklas inhoud te leveren.

Voorkom dat u een ruwe versie of een onvolledige versie indient waarin belangrijke stukken ontbreken omdat u geen tijd of ideeën meer heeft.

Vergooi je kansen niet zo dicht bij de finish.

C. Controleer de backlinks

U moet de backlinks van het artikel doornemen. Dit is zo belangrijk dat het een eigen segment verdiende.

Inmiddels weet je dat het bouwen van relevante backlinks van hoge kwaliteit de naam van het spel hier is.

Als je linkbuilding voor jezelf of een klant doet, heb je die backlinks nodig om binnen te blijven.

Editors zijn doorgaans wantrouwend ten opzichte van backlinks en verwijderen promotionele links. De richtlijnen voor bijdragers vermelden het soort backlinks dat u kunt bouwen. Zorg ervoor dat u zich hieraan houdt.

Als ze worden opgemerkt, zullen ze ze waarschijnlijk verwijderen, of op zijn minst een nofollow -linkkenmerk aan ze toevoegen.

Waarom?

Vaker wel dan niet, komen deze backlinks over als spam of self-serving, en ze stromen bijna nooit organisch binnen de inhoud.

U moet uw backlinks voorbij deze verdedigingslinie krijgen – en de beste manier om dat te doen is door ze relevant en natuurlijk te maken .

De link moet zijn plaats binnen het artikel verdienen.

We hebben dit al eerder behandeld. Zorg ervoor dat er een goede reden is om naar een externe pagina te linken. Dient het de lezer? Is het gerechtvaardigd en niet spammy?

Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat uw backlinks worden verwijderd:

 • Voeg minimaal 4 verschillende backlinks toe aan je artikel. Eén link moet naar de getargete pagina van uw klant gaan en de rest moet verwijzen naar andere bronnen, bij voorkeur sites met een hoge domeinautoriteit. Laat de link van uw klant opgaan in het artikel. Als u gewoon een link naar uw klant in het artikel toevoegt, zal deze opvallen als een zere duim. Bovendien zijn links nuttig en goed voor artikelen in het algemeen. Wees dus niet bang om meerdere links toe te voegen.
 • Enkele van de beste pagina’s om naar te linken zijn Onderzoek, Statistieken, Infographics en Video’s . Lezers geven de voorkeur aan verteerbare inhoud, dus als het zorgt voor een betere gebruikerservaring, laten redacteuren het er graag in.
 • Link waar mogelijk naar Evergreen Content . Dit zijn pagina’s die waarde hebben op lange termijn en altijd relevant zullen zijn, zoals handleidingen, encyclopedische informatie, veelgestelde vragen en naslaggidsen.
 • Link naar sites die inhoudelijk vergelijkbaar van aard zijn. Hierdoor kunnen lezers meer te weten komen over een gerelateerd onderwerp.
 • Zorg ervoor dat uw ankertekst geen spam of promotioneel is. Hoewel klanten misschien willen dat je een specifieke ankertekst plaatst; helaas wordt het vaak verwoord als een reclamespotje.
  Stel alternatieve woordgroepen voor die nog steeds de trefwoorden raken, maar natuurlijker vloeien in de inhoud. Een over-geoptimaliseerd zoekwoord is ook niet goed voor uw klanten, omdat Google dit patroon opmerkt dat uiteindelijk een nadelige invloed heeft op de rankings.
 • Gebruik links om informatie aan te vullen – niet om de enige informatiebron te zijn. Dwing de lezer niet om weg te navigeren voor wat essentieel op de pagina zou moeten zijn om te begrijpen.

Wees voorzichtig bij het linken naar homepages – ze hebben een grotere kans om verwijderd te worden. Homepagina’s zijn minder specifiek en dienen meestal als promotie – wat een rode vlag is voor redacteuren. Klanten kunnen u vragen naar hun bestemmingspagina’s of verkooptrechters te linken. Adviseer hen hiertegen.

D. Opmaak van het artikel

Je hebt de richtlijnen voor bijdragers gelezen. Je hebt andere gastberichten gelezen. Nu is het jouw beurt om ervoor te zorgen dat je redacteur een fluitje van een cent heeft om je artikel te beoordelen door zich te houden aan hun richtlijnen of best practices.

De richtlijnen omvatten vereisten met betrekking tot het aantal woorden, koppen en tekstindeling van alinea’s, afbeeldingsvereisten en hoe het definitieve document voor publicatie moet worden aangeleverd.

Maak het werk van de redacteur gemakkelijk. Formatteer het artikel voor hen op een manier die overeenkomt met andere bestaande Linkbuilding teksten op de site.

Als er geen richtlijnen zijn, bestudeer dan de aard van hun reeds gepubliceerde artikelen. Laat deze de toon, stijl en opmaak van je bericht bepalen, zodat het consistent is met het algemene merk.

Het zou jammer zijn om uit de gratie van de redacteur te vallen, omdat je geen eenvoudige leiding kunt nemen.

Aantal woorden

Tenzij anders aangegeven, moet uw artikel minimaal 1.000 woorden lang zijn. Zoals u weet, geven zoekmachines de voorkeur aan Linkbuilding teksten  met substantiële inhoud.

De ideale Linkbuilding teksten lengte is eigenlijk 1600 woorden. Fotograferen ergens in de buurt zou ideaal zijn, tenzij je anders wordt geïnstrueerd.

Afbeeldingen en visuele inhoud

Vergeet niet om afbeeldingen toe te voegen voor visuele betrokkenheid en om uw geschreven inhoud te ondersteunen. Dit helpt bij de algehele gebruikersbetrokkenheid – en wordt gewaardeerd door uw redacteur.

Zorg ervoor dat u afbeeldingen maakt of vergroot of verkleint op basis van de richtlijnen.

Niet alle afbeeldingen zijn gratis te gebruiken. Houd rekening met eventuele toestemmingen of mogelijke inbreuken op het auteursrecht. Als er niets anders is, kunt u ze opnemen als suggesties voor de redacteur, die later beslist over de uiteindelijke beelden van het gepubliceerde artikel.

Een goed alternatief is om waar nodig screenshots toe te voegen. Deze hebben een veel betere kans om auteursrechtelijke barrières te passeren, zolang je de bron vermeldt. Bovendien werken ze heel goed voor Linkbuilding teksten  , omdat je ze kunt bedekken met tekst of diagrammen om je informatie verder te ondersteunen.

Enkele andere soorten visuele inhoud die u kunt opnemen, zijn quizzen, enquêtes, infographics en video’s.

Oproep tot actie

Ten slotte is het een goede gewoonte om een ​​oproep tot actie (CTA) in uw bericht op te nemen. Geef de lezer aan het einde van uw artikel een specifieke actie of reactie die de betrokkenheid van gebruikers zal vergroten.

Bloggen Linkbuilding teksten  zijn  uiteindelijk een vorm van contentmarketing – en het einddoel van elk type marketing is bijna altijd verkoop .

Als u een CTA aan het einde van uw bericht heeft, kan de website zijn zakelijke doelen bereiken, wat zeker zal worden gewaardeerd door de redacteur en site-eigenaar.

Zoals met al het andere, zorg ervoor dat de CTA natuurlijk en ongedwongen aanvoelt.

Een geweldig artikel wekt nieuwsgierigheid en wekt interesse; een effectieve call-to-action zou dan een bevredigende conclusie moeten beloven. Zie het als een cliffhanger aan het einde van een hoofdstuk; je wilt dat de lezer snel de pagina omslaat en doorgaat!

Als uw artikel nuttig en goed geschreven is en de betrokkenheid en verkoop van gebruikers stimuleert… dan bent u echt een professionele freelanceschrijver .

Aantal woorden

Tenzij anders aangegeven, moet uw artikel minimaal 1.000 woorden lang zijn. Zoals u weet, geven zoekmachines de voorkeur aan blogs met meer substantiële inhoud.

Een onafhankelijk onderzoek van blogplatform Medium concludeerde dat de ‘ideale’ bloglengte eigenlijk 1.600 woorden is. Fotograferen ergens in de buurt zou ideaal zijn, tenzij je anders wordt geïnstrueerd.

Afbeeldingen

Vergeet niet om afbeeldingen toe te voegen voor visuele betrokkenheid en om uw geschreven inhoud te ondersteunen. Dit helpt bij het creëren van een betere gebruikerservaring in het algemeen – en zal ook gewaardeerd worden door uw redacteur.

Niet alle afbeeldingen zijn echter gratis te gebruiken, dus houd rekening met eventuele rechten of auteursrechten die eraan verbonden zijn. Als er niets anders is, kunt u ze opnemen als suggesties voor de redacteur, die later beslist over de uiteindelijke beelden van het gepubliceerde artikel.

Een goed alternatief is om waar nodig screenshots toe te voegen. Deze hebben een veel betere kans om copyright-barrières te passeren, zolang je de bron vermeldt. Bovendien werken ze heel goed voor gastblogs, omdat je ze kunt bedekken met tekst of diagrammen om je informatie verder te ondersteunen.

Oproep tot actie

Ten slotte is het een goede gewoonte om een ​​oproep tot actie (CTA) in uw bericht op te nemen. Geef de lezer aan het einde van uw artikel een specifieke actie of reactie die de betrokkenheid van gebruikers zal vergroten.

Dit kan een vraag zijn om “een reactie achter te laten” in het commentaargedeelte hieronder, of om op een bepaalde link te klikken die het merk van de website ten goede komt, zoals een product- of servicepagina.

Bloggen is uiteindelijk een vorm van contentmarketing – en het einddoel van elk type marketing is bijna altijd verkoop .

Het hebben van een CTA aan het einde van uw bericht zal de website helpen zijn zakelijke doelen te bereiken, wat zeker zal worden gewaardeerd door de site-eigenaar.

Zoals met al het andere, zorg ervoor dat de CTA natuurlijk en ongedwongen aanvoelt.

Een geweldig artikel wekt nieuwsgierigheid en wekt interesse; een effectieve call-to-action zou dan een bevredigende conclusie moeten beloven. Zie het als een cliffhanger aan het einde van een hoofdstuk; je wilt dat de lezer snel de pagina omslaat en doorgaat!

Als uw artikel niet alleen nuttig en goed geschreven is, maar ook de betrokkenheid van gebruikers stimuleert en omzet genereert… dan bent u een echte freelance schrijfmeester .

E. Auteurscredit

U wilt meer dan alleen een “byline” die uw naam vermeldt. Een goede auteursnaam zou een speciale sectie aan het einde van het artikel moeten zijn. De meeste legitieme websites geven de gastauteur een auteursbio die een headshot, e-mailadres, links naar hun website en sociale media bevat.

Laten we het hebben over hoe u het meeste uit deze sectie kunt halen:

Uw auteursbiografie

Je bio helpt je om bekendheid te krijgen, je autoriteit en reputatie op te bouwen. Dit is een ruimte om uw geloofwaardigheid en achtergrond vast te stellen – en het is een effectief visitekaartje voor lezers om direct na het consumeren van uw materiaal te zien.

Je auteursbiografie is de ultieme call-to-action.

Een goede auteursbiografie is vertederend, meeslepend, schoon en gefocust. Het is uw kans om vertrouwen te smeden bij een nieuw publiek. Steek er dezelfde moeite in als je andere schrijven.

Schrijf een korte missieverklaring als het brandpunt van je bio.

Auteursbiografieën die niet gericht zijn op het genereren van leads zijn een enorme gemiste kans.

Dus om zoveel mogelijk verkeer te genereren, moet je ervoor zorgen dat je bio aan de volgende criteria voldoet:

Auteur Bio Checklist:

 • Geef een contactlink of een verwijzing naar uw website, LinkedIn of Twitter op, zodat lezers weten waar ze u kunnen vinden. Uw volgende klant leest dit misschien, dus maak het hem of haar gemakkelijk om contact op te nemen.
 • Houd de links echter relevant. Een link naar je persoonlijke Facebook-profiel is niet geschikt als je profiel niet is gericht op de onderwerpen waarover je schrijft.
 • Gebruik een professioneel ogende headshot . Houd het consistent in al uw sociale-mediaprofielen. Lezers plakken vaak een gezicht op de naam; ze kunnen je moeilijker onthouden als je headshots allemaal enorm verschillend zijn.
 • Maak het persoonlijk . Hoewel artikelen academisch en formeel van aard kunnen zijn, moet je biografie losser, leuker en menselijker zijn . Humor, humor en een gemoedelijke toon zorgen voor een opvallende bio.
 • Noem waar nodig belangrijke prestaties . Neem idealiter alleen onderscheidingen of erkenningen op van bekende bronnen die relevant zijn voor de branche waarop u zich in de huidige post heeft gericht.
 • Voeg doelzoekwoorden toe . Uw missieverklaring moet duidelijk zijn over de niche die u bedient. Auteursbiografieën zijn een andere mogelijkheid voor crawlers van zoekmachines om uw inhoud te vinden.
 • Schrijf het vanuit het perspectief van de derde persoon , tenzij anders aangegeven.
 • Houd het kort . Als het een gigantische tekstmuur is, is het duidelijk dat je je niet concentreert op wat het belangrijkst is voor de lezer. 150 woorden of minder zou alles moeten zijn wat je nodig hebt om je punt te maken.

F. Een relatie onderhouden met redacteuren

Werken met redacteuren is een marathon, geen sprint. Als je een keer uitstekend werk voor ze doet, kun je waarschijnlijk weer een bijdrage leveren.

Als je alles in deze handleiding nauwkeurig hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk een opvallende indruk gemaakt bij de redacteur.

Hoewel de redacteur misschien helemaal verliefd op je is, bedenk dan dat ook zij wat validatie kunnen gebruiken. Dus laat ze weten hoe leuk de ervaring voor je was.

Je zult er misschien versteld van staan ​​​​hoeveel redacteuren graag van freelancers horen. Ze willen weten dat je nog steeds enthousiast bent om in de toekomst met hen samen te werken.

Als ze voelen dat je lauw bent over de relatie, dan kunnen ze aarzelen om je opnieuw te benaderen, uit angst je lastig te vallen of spookachtig te worden.

Als je je enthousiasme uitspreekt, kun je ook contact opnemen met de redacteur als de backlink die je voor je klant hebt gemaakt is gemist of als deze een nofollow-link heeft gekregen.

In de meeste gevallen voegen redacteuren de link graag weer toe of werken ze met u een regeling uit waarbij u hen helpt met hun SEO-inspanningen door hun link in uw volgende gastpost te plaatsen.

Houd in uw correspondentie na de publicatie de deur open voor toekomstige mogelijkheden .

Bedank hen voor het publiceren van uw werk. Pitch enkele ideeën en hint op een toekomstige samenwerking.

Houd de trein in beweging.

Toon wat liefde op sociale media

Deel het gepubliceerde artikel op uw social media-handles en zorg ervoor dat u de redacteur, de website tagt en relevante hashtags toevoegt.

Het is een goed idee om contact op te nemen met de redacteur op LinkedIn.

Je moet ook de socialemediakanalen van het bedrijf leuk vinden, volgen en ermee omgaan.

Aanwezigheid behouden

Nadat uw artikel is gepubliceerd, vergeet dan niet om de betrokkenheid van uw bericht te controleren en op eventuele opmerkingen te reageren.

Dit houdt de pagina actief en fris, terwijl het vertrouwen bij uw lezers en de redacteur verder wordt versterkt.

Bedenk hoe blogreacties een geweldige bron van Nofollow-backlinks kunnen zijn. Uw toegewijde activiteit in het opmerkingengedeelte kan geweldig zijn voor verdere bekendheid en het genereren van organisch verkeer terug naar uw eigen site.

Door aanwezig te zijn rond uw gepubliceerde werk, blijft u ook zichtbaar voor de redacteur. Uw aanhoudende enthousiasme is een subtiele herinnering aan hoe nuttig u bent voor het publiek van een site.

G. Volg uw voortgang

Houd al je gastberichten bij.

Bewaar de URL van uw artikel in een spreadsheet voor toekomstig gebruik. Controleer regelmatig uw voortgang, kijk hoe u uw proces kunt verbeteren en plan waar u in de toekomst naartoe wilt.

Natuurlijk is het ook handig om een ​​cumulatief portfolio te hebben waaruit je kunt trekken wanneer je pitcht voor redacteuren voor je volgende optreden. Of trouwens, editors waarmee je al hebt gewerkt. Registreer de contactgegevens van de redacteur samen met de URL, zodat u later altijd contact kunt opnemen.

Voeg ook informatie toe over het bedrijf – branche, producten, richtlijnen voor bijdragers en de DA van de site.

Je realiseert het je nu misschien niet, maar als je eenmaal voor steeds meer klanten begint te schrijven, is het gemakkelijk om elke naam en website te vergeten waarvoor je eerder hebt gewerkt.

H. Rode vlaggen en dingen om te vermijden

OK… dus soms lopen de dingen niet zoals we willen. Hoewel we het menselijk gedrag niet kunnen beheersen – of altijd zeker weten of we het bij de editor zullen krijgen – kunnen we echter wel onze helft van de vergelijking beheersen.

Laten we eens kijken naar enkele van de rode vlaggen en dingen die we moeten vermijden die een succesvolle gastpost kunnen laten ontsporen.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van hoe gastblogarrangementen mis kunnen gaan. Het benaderen van een baan of klantinteractie met de verkeerde bedoeling kan later zeker tot problemen leiden.

Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor het professioneel afhandelen van elk contract.

Dus hier zijn enkele acties die u moet vermijden bij het uitvoeren van werk als professionele gastblogger:

 • Vermijd sites die om geld vragen om uw artikel te publiceren . Geen enkele geloofwaardige website zal u om betaling vragen in ruil voor gastbloggen voor hen. Dit kan een indicatie zijn dat de website Black Hat-technieken gebruikt om hun positie te verbeteren.
 • Bouw geen Black Hat-links . Het is misschien wel de gemakkelijkste manier om Nofollow-links te verdienen, maar het snelle en moeiteloze pad zal uw blog of de website van de klant in diskrediet brengen. Als Google je vastzet voor black hat-links, is het een lang en moeilijk proces om van te herstellen.
 • Niet dat je dit ooit met opzet zou doen… maar spam niet . Wees grondig en volhardend, maar niet onaangenaam.
  Creëer een proces met 7 touchpoints. Neem contact op met redacteuren via het genoemde e-mailadres of verzend het bijdrageformulier. Van daaruit kunt u contact opnemen met de redacteur op LinkedIn of Twitter. Zorg ervoor dat er minimaal 2 dagen tussen je follow-up e-mails zit. Als er na 7 treffers geen enkele reactie is, laat u het los.
 • Kader gastberichten niet als verkoopbrieven . Nogmaals, niet dat je dit ooit zou doen, vooral niet na deze gids. Gastposts zijn een kans om expertise te delen – niet een platform om salesy te zijn.
 • Reageer niet tijdens het proces. Bewerkers kunnen contact met u opnemen voor bewerkingen of suggesties hebben. Zorg ervoor dat u binnen een redelijke termijn reageert. Hoewel je misschien aan meerdere gastposts tegelijk werkt, moet je hun tijd toch waarderen als je een goede relatie wilt opbouwen.

Tot slot, draai nooit een artikel . Wees eerlijk en doe je onderzoek; het harde werk doen. Het is niet alleen onethisch en inbreukmakend op het plagiaat van inhoud, maar het is ook heel gemakkelijk voor een redacteur om te herkennen. Valsspelers winnen nooit.

Hoofdstuk 11: Tips van experts

A. Interviews met deskundige auteurs

Wat is een betere manier om gastbloggen te leren dan advies te horen van de professionals zelf!

We hebben een aantal ervaren auteurs geïnterviewd voor wat praktische kennis om je te begeleiden op je reis om een ​​waardevolle en veelgevraagde gastblogger te worden:

B. Video’s

Video’s worden binnenkort toegevoegd.

Hoofdstuk 12: Conclusie

Dus daar heb je het! We hebben het einde van de gids bereikt – en wat we hopen is nu het begin van je gastblogreis.

Nadat je alle essentiële zaken van SEO hebt behandeld, backlinks hebt gebouwd en met redacteuren hebt gewerkt, ben je nu goed uitgerust om zelf te beginnen met het maken van Linkbuilding teksten bloggen!

Waar ga je vanaf hier?

Ga naar buiten en plaats je eerste artikel !

Je vaardigheden ontwikkelen en evolueren als schrijver is een nooit eindigend proces. Je moet altijd blijven leren en jezelf verbeteren. Maar je moet ergens beginnen .

De eerste stap om een ​​professionele Linkbuilding teksten schrijver  te worden, moet beginnen met een bericht. Of het nu op je eigen blog is of voor iemand die je kent, doe wat nodig is om een ​​portfolio op te bouwen.

Ontwikkel je zelfvertrouwen als schrijver en verbeter je proces. Met een constant groeiend netwerk en enige ervaring onder je riem, zouden we je graag als auteur willen hebben om lid te worden van Link-able !

Maar eerst…

Bepaal je vakgebied. Zoek een onderwerp dat moet worden onderzocht. En deel je kennis met de wereld!

Bedankt dat je de tijd en energie hebt vrijgemaakt om deze cursus te voltooien.

We hopen dat je nu in een veel betere positie bent om te slagen met linkbuilding en gastbloggen!