Linkbuilding betekenis – Wat is linkbuilding?

Linkbuilding betekenis is een woord die veel mensen opzoeken in Google die iets gehoord hebben over linkbuilding maar niet meteen weten wat het betekend. Tja, wat is linkbuilding? De Linkbuilding betekenis leggen we hier in kort uit. Linkbuilding verwijst naar de marketinginspanningen om links van andere websites naar uw website te krijgen. Het wordt gezien als een van de krachtigste tools om een ​​hogere ranking voor uw site in zoekmachines te bereiken. Als veel links van hoge kwaliteit naar een bepaalde pagina leiden, zullen zoekmachines het als een populair of zinvol artikel beschouwen, en daarom zullen ze het hoger rangschikken.

Linkbuilding betekenis – Wat is linkbuilding?

Link building is een zoekmachine optimalisatie techniek die uw zoekmachine ranking verhoogt. Links zijn een van de belangrijkste manieren waarop zoekmachine algoritmes de relevantie van een pagina bepalen. Het hebben van een goed aantal links naar een website geeft aan dat de inhoud waardevol is. Externe en interne links zorgen beide voor meer zichtbaarheid van uw website. Bovendien helpt het plaatsen van links Google en andere zoekmachines bij het crawlen van uw site.

Wat is van belang als het gaat om linkbuilding?

De factoren die bepalen hoe gunstig een specifieke link is voor uw ranking zijn onder andere:

Globale populariteit: Populaire sites ontvangen meer externe links. Wikipedia eindigt bovenaan de zoekpagina’s voor veel onderwerpen omdat zoveel websites ernaar linken.
Lokale populariteit: Lokale populariteit verwijst naar inkomende links die afkomstig zijn van soortgelijke sites. Bijvoorbeeld, als u een schoenenwinkel heeft, en een populaire schoenen blog linkt ernaar, zullen zoekmachines meer aandacht besteden dan wanneer de link van een niet-verwante website komt.
Ankertekst: Als iemand naar jouw schoenenwinkel linkt met “schoenenwinkel” als ankertekst, geeft dit een signaal af aan zoekmachines dat jouw website een goede bron voor schoenen is. Maar als de anchor-tekst die bezoekers naar een pagina brengt te vaak dezelfde zoekwoorden gebruikt, kunnen zoekmachines spam-tactieken gaan vermoeden.
Link context: Links zijn waardevoller als de context direct gerelateerd is aan het onderwerp uw website. De overgang van de huidige pagina naar de pagina waarnaar gelinkt wordt moet relatief naadloos zijn.

Waar de link vandaan komt: Links van gezaghebbende websites leggen meer gewicht in de schaal dan links van minder betrouwbare sites. Bijvoorbeeld, een link die van Google’s officiële blog komt zal meer gezag hebben dan een link die van een persoonlijke blog op WordPress komt. Zoekmachines hebben methoden om spam en irrelevante inhoud te sorteren, en Google heeft een ranking systeem dat individuele webpagina’s rangschikt op basis van hun reputatie.

Hoe werkt linkbuilding?

Er zijn in wezen twee manieren om links naar uw website te ontwikkelen: interne en externe. Externe links zijn moeilijker te verkrijgen omdat ze van andere websites komen. Beginnen met interne links is gemakkelijk omdat het helemaal van jou afhangt. Het enige wat nodig is, is een beetje tijd en zorgvuldige planning om uw gebruik van interne links te verhogen en SEO voor uw bedrijf te stimuleren.

Linkbuilding betekenis – Wat is linkbuilding? Deep linking verwijst naar het proces van linken naar andere pagina’s dan alleen uw homepage of contact pagina. Elke pagina op uw website moet bereikbaar zijn via ten minste één tekstlink (1). Verhoog uw interne links door te linken naar relevante blogberichten en productpagina’s, in plaats van bezoekers alleen naar uw homepage te leiden.

Het bijhouden van een blog helpt bij het verhogen van interne links door meer mogelijkheden te bieden voor u om terug te linken naar specifieke producten of andere interne pagina’s. Vergeet ook niet te linken vanaf social media platforms.

Om externe links te verkrijgen, is de beste strategie het creëren van uitstekende site-inhoud. U kunt ook je linkbuilding uitbesteden aan een expert.

Linkbuilding prijzen en pakketten

Heel wat bedrijven uit Vlaanderen en Nederland besteden hun linkbuilding uit aan ons team. We hebben ook veel SEO firma’s en webdesigners die gebruik maken van onze linkbuilding dienst.

Onze pakketten zijn geldig voor één jaar en kunnen maand per maand of onmiddellijk voor 1 jaar betaald worden. Als u kiest voor 1 factuur per jaar ontvangt u een korting van 15 %

(alle prijzen excl. 21% BTW)

 

Linkbuilding Pakket 1
Per maand
€ 160
Link building 5 woorden
Een pakket van relevante links naar uw website. U ontvangt 100 homepage links op verschillende domeinen per jaar + 50 Internationale Blog posts over uw website
Linkbuilding Pakket 1 aanvragen
Linkbuilding Pakket 2
Per maand
€ 300
Link building 10 woorden
Een pakket van relevante links naar uw website. U ontvangt 200 homepage links op verschillende domeinen per jaar + 100 Internationale Blog posts over uw website
Linkbuilding Pakket 2 aanvragen
Linkbuilding Pakket 3
Per maand
€ 420
Link building 15 woorden
Een pakket van relevante links naar uw website. U ontvangt 300 homepage links op verschillende domeinen per jaar + 150 Internationale Blog posts over uw website.
Linkbuilding Pakket 3 aanvragen

 

Voor meer zoekwoorden/pagina’s maken we graag een offerte op maat.

We kunnen uw pagina’s door middel van linkbuilding  op de eerste plaats van Google krijgen enkel en alleen indien uw pagina’s reeds op de 2 de of 3 de pagina van Google staan.

Indien nodig moeten we eerst de pagina’s optimaliseren of moeten er eerst geoptimaliseerde pagina’s geschreven worden. De prijzen liggen hier per pagina tussen de € 100 en € 200 éénmalig, afhankelijk van het aantal SEO pagina’s dat u wenst.

Linkbuilding betekenis

 

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO. U kunt het perfecte bericht schrijven, maar als zoekmachines niet ten minste één link ernaartoe kunnen volgen, zal het hoogstwaarschijnlijk zijn dagen doorbrengen met tevergeefs wachten tot bezoekers de uitstekende inhoud bewonderen. Om uw bericht te kunnen vinden, heeft Google links van andere websites nodig. Hoe meer links, hoe beter. Maar pas op, de kwaliteit van links doet er toe! Niet elke link is evenveel waard. Erger nog: sommige links kunnen een negatieve invloed hebben op uw site. Hier leggen we uit hoe linkbuilding werkt. We zullen je ook naar meer diepgaande artikelen leiden als je wilt leren hoe je het goed kunt doen.

Wat is een backlink?

Simpel gezegd, Linkbuilding betekenis , een link, of een hyperlink, is een verbinding tussen twee pagina’s op internet. Met een link kun je mensen verwijzen naar een pagina, bericht, afbeelding of ander object op internet. Links zijn er in de eerste plaats voor mensen: met een link ‘reis’ je gemakkelijk van de ene weblocatie naar de andere.

Maar links zijn ook goed voor zoekmachines; zoekmachinerobots volgen links om pagina’s op internet te ontdekken. Dit wordt crawlen genoemd . Om ervoor te zorgen dat een robot uw website kan vinden, heeft u ten minste één hyperlink nodig van een website die al wordt gecrawld. Ervoor zorgen dat je die eerste link krijgt, is een van de dingen die je echt moet doen als je een gloednieuwe website lanceert .

Een link in HTML

In de codeertaal HTML ziet een hyperlink er als volgt uit:

Het eerste deel bevat de URL waarnaar u linkt. In dit geval is dit de URL van de Yoast SEO-plug-inpagina (https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/). Het tweede deel (Yoast SEO-plug-in voor WordPress) toont de klikbare tekst die u op de pagina zou zien. Dit stukje tekst noemen we de ‘ankertekst’.

Anker tekst

De Linkbuilding betekenis  ankertekst dient twee doelen: het moet beschrijven waar de gelinkte pagina over gaat en het moet mensen verleiden om te klikken. Als een link een goed gemaakte ankertekst heeft, heeft dit twee voordelen: 1) meer mensen klikken erop, wat leidt tot meer direct verkeer en 2) het zal zoekmachines helpen begrijpen waar uw pagina over gaat, wat mogelijk leidt tot meer verkeer van zoekmachines. U kunt natuurlijk niet bepalen hoe anderen naar uw site linken, maar u kunt deze wel gebruiken om uw interne links te verbeteren .

Linkkwaliteit

Links zijn niet allemaal gelijk. Sommige links zijn meer waard dan andere. Een link van een gezaghebbende website, bij voorkeur actueel gerelateerd aan de jouwe, is bijvoorbeeld meer waard dan een willekeurige link van een kleine website die niemand kent. Dus als je een restaurant hebt, krijg je liever een link van een restaurantrecensie ( on topic ) op de website van The Guardian ( hoge autoriteit ), dan, laten we zeggen, een link van de manegewebsite van je tante. Dit maakt het kiezen van sites waarvan u graag links wilt krijgen, eenvoudiger, maar tegelijkertijd wordt het een stuk moeilijker om die felbegeerde links van hoge kwaliteit te krijgen.

Meer weten over Linkbuilding betekenis? Contacteer ons