Verdiepen in Bitcoins

Voor degenen die niet bekend zijn met de wereld van Bitcoins volgt eerst een uitleg over wat het is, voordat we ons verdiepen in de vraag hoe goed de Bitcoins het doen. Een korte geschiedenis van Bitcoins en hoe ze over de hele wereld worden geaccepteerd: in 2021 begon de staat Hawaï met het aanbieden van het gebruik van Bitcoins bij het winkelen voor goederen. Destijds werd dit beschouwd als een gewaagd experiment, aangezien geen enkel ander land dit ooit had geprobeerd. Kortom, een kleine groep mensen had een alternatieve manier ontdekt om voor dingen te betalen.

Sindsdien hebben verschillende andere landen dit voorbeeld gevolgd.

In augustus van dit jaar legaliseerde de Australische regering bijvoorbeeld het gebruik van het Bitcoin – betaalsysteem dat bekend staat als de Australische dollar. De Australische dollar is in wezen een splitsing van de Amerikaanse dollar, gemaakt door de Centrale Bank van Australië. Na de beslissing om de twee munteenheden om te zetten, begonnen veel andere landen ook stappen te zetten in de richting van het gebruik van bitcoins.

Geschat wordt dat negentig procent van de waarde van de wereldvaluta in handen is van slechts een paar grote beurzen. Als de marktkapitalisatie van Bitcoin in ogenschouw wordt genomen, wordt deze informatie heel duidelijk. Door simpelweg de dynamiek van de markt te begrijpen, is het eenvoudig te zien hoe eenvoudig het is voor een kleine groep mensen om de beweging van de prijs van een enkele valuta te beïnvloeden. Deze kleine groep individuen kan gaan van het hebben van de grootste investering in het systeem helemaal naar het hebben van een kleine invloed.

Er is een constante spanning tussen deze valuta’s. Een van hen, de USD, fungeert als anker voor een groot aantal andere valuta. De Amerikaanse economie is de grootste en machtigste economie van de planeet. Zij fungeert als handelspartner en beschermer voor vele andere naties en is de grootste bron van inkomsten voor de VS. Dat soort macht heeft een enorme bezorgdheid veroorzaakt bij andere naties, waardoor de wens is ontstaan om hun geld te verplaatsen naar landen met een solide geschiedenis en sterke internationale banden.

Het machtigste land ter wereld op dit moment is China.

Hun enorme groei en handelsoverschot hebben hen in staat gesteld ’s werelds sterkste munt te ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd hun schat geheim konden houden. China’s relatie met de US dollar is niet nieuw. Zij hebben altijd op dezelfde manier handel gedreven en decennia lang hebben zij een sterke positie in de wereldhandel gehad. Met de recente aankondiging dat zij hun eigen digitale grootboek zullen creëren in plaats van te vertrouwen op de huidige structuur van de USD en de Bank of England, hebben zij echter een nieuwe kracht gecreëerd om het hoofd aan te bieden.

De groeiende populariteit van het Bitcoin-fenomeen heeft ervoor gezorgd dat de waarde van deze unieke vorm van valuta in de loop der tijd sterk in waarde is gestegen. Momenteel is de waarde van één Amerikaanse dollar ongeveer zeshonderd miljoen Amerikaanse dollars. Als u dit omrekent naar het gelijkwaardige Britse pond met behulp van de huidige handelskoersen, zult u merken dat de waarde van de Chinese munt ruwweg vijfenzeventig tegen één is. Dit is een enorme stijging wanneer men het vergelijkt met de laatste keer dat de twee naties elkaar goed kenden. In 2021 hadden de twee naties een handelstekort van ongeveer zevenduizend miljard pond. In feite was dat bedrag zo hoog dat het werd beschouwd als een fout van de kant van de Britse bankiers, wat resulteerde in een groot verlies van vertrouwen in de munteenheid van de natie.

Bitcoin Kopen

Wat het gebruik van bitcoins als wereldmunt nogal opmerkelijk maakt, is het feit dat ze volledig anoniem worden opgeslagen. Er zijn geen registers of lijsten met informatie die beschikbaar zijn om te lezen of te raadplegen. Daarom geeft dit aspect het publiek de mogelijkheid om de bitcoins met vertrouwen te gebruiken zonder onderworpen te zijn aan enige vorm van publieke controle. Transacties die plaatsvinden op de blokketen met de bitcoins zijn allemaal volledig legaal. Het hele systeem werkt soepel zonder enige vertraging door bureaucratie of tussenkomst van de overheid.

Naarmate meer landen het potentieel van bitcoins als een levensvatbare vervanging van traditionele valuta erkennen, beginnen meer bedrijven en particulieren bitcoins te verhandelen met hun lokale valuta. Er wordt veel gespeculeerd over hoe dit de waarde van het Britse pond zou kunnen beïnvloeden, maar voor nu is de enige manier om het zeker te weten is om deel te nemen aan een van de vele gerenommeerde en veilige websites die diensten aanbieden voor beginners en experts om te handelen in de bitcoins. Met de enorme hoeveelheid transacties die elke dag op het netwerk plaatsvinden, is er weinig twijfel dat er groei en succes zal blijven voor deze virtuele valuta. Er is zelfs een proefperiode van negentig dagen waar u gebruik van kunt maken als u het wilt uitproberen voordat u beslist of het iets voor u is. Als u nieuwsgierig bent naar waar u kunt beginnen, bezoek dan de onderstaande website en volg de links voor uw gratis account vandaag nog! Meer weten over bitcoins kijk dan even bij bitcoinkoers.org